Το Quicktime της Apple είναι τώρα 27 χρονών

0
Η πλατφόρμα πολυμέσων QuickTime της Apple εισήχθη στις 2 Δεκεμβρίου 1991. Ήταν αυτή που επέτρεψε στην αμερικανική εταιρεία να γίνει πρωτοπόρος στην τεχνολογία των βίντεο και να την εισαγάγει στον χώρο του Διαδικτύου. 
Το QuickTime, που εισήχθη στις 2 Δεκεμβρίου του 1991, έκανε την Apple ηγέτη στην τεχνολογία πολυμέσων. Χάρη σε αυτήν, εκατομμύρια χρήστες μπόρεσαν να παρακολουθήσουν βίντεο και άλλες εικόνες γραφικών στους υπολογιστές τους, ιδίως σε υπολογιστές Mac, στους οποίους εγκαταστάθηκε το λειτουργικό σύστημα του συστήματος 7. Το QuickTime έγινε ο πρόγονος τέτοιων υπηρεσιών όπως οι ταινίες του YouTube και του iTunes.

Η ανάπτυξη του προγράμματος ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980, όταν ο προγραμματιστής της Apple, Steve Perlman, έγραψε ένα πρόγραμμα για να παίξει βίντεο στον υπολογιστή το QuickScan. Μετά από αρκετά χρόνια βελτίωσης και βελτίωσης, τον Μάιο του 1991, η Apple παρουσίασε μια νέα υπηρεσία. Η beta έκδοση του ήταν διαθέσιμη τον Ιούλιο του ίδιου έτους και όλοι οι χρήστες θα μπορούσαν να το κατεβάσουν από τον Δεκέμβριο του 1991.

Η πιο πρόσφατη ενημερωμένη έκδοση για το QuickTime κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2016.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !