Τα οικονομικά προβλήματα της Apple χτύπησαν την τσέπη των προμηθευτών της

0
Η μείωση της ζήτησης για το iPhone έχει πλήξει τις οικονομικές επιδόσεις και των προμηθευτών  των εξαρτημάτων για αυτές τις συσκευές, σύμφωνα με το CNBC. 


Οι μετοχές της Taiwanese Largan Precision, του κορυφαίου προμηθευτή φακών για κάμερες των smartphone, υποχώρησαν την Πέμπτη κατά 9,94%. Η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση πωλήσεων κατά 28,57% το Νοέμβριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Οι μετοχές του προμηθευτή της Apple, της Pegatron , μειώθηκαν κατά 5,3%.Ο Nikkei ανέφερε προηγουμένως ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να μεταφέρει την παραγωγή των προϊόντων που δεν προέρχονται για το iPhone από την Κίνα στην Ινδονησία τους επόμενους 6 μήνες. Ο λόγος ανέφερε τα υψηλά τιμολόγια στις κινεζικές εξαγωγές.

Οι μετοχές της Hon Hai Precision Industry , γνωστές ως Foxconn, μειώθηκαν κατά 3,6%. Ο προμηθευτής εμφανίστηκε στα πρωτοσέλιδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters , αναφέροντας τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Βιετνάμ σχετικά με τις προθέσεις της εταιρείας να ανοίξει μια παραγωγή του iPhone στο Βιετνάμ.

"Δεν υπάρχει τίποτα περίεργο στην κατάσταση, καθώς πολλοί μεγάλοι προμηθευτές της Apple, συμπεριλαμβανομένων των Cirrus Logic, Qorvo και Lumentum, έχουν μειώσει τις προβλέψεις τους. Αυτό δείχνει ότι η παραγωγή του iPhone έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της », - σημείωσε σε ένα μήνυμα προς το CNBC ο Leo San, ειδικός στην τεχνολογία και τα καταναλωτικά αγαθά στο The Motley Fool.

"Τα έσοδα υποστηρίζονται μόνο από τις υψηλότερες τιμές πώλησης και την ανάπτυξη υπηρεσιών. Η βραδεία ανάπτυξη έπληξε τις τιμές των μετοχών της Apple και, παρεμπιπτόντως, τους βασικους προμηθευτές. Αυτό που έκανε την επιτυχία της Apple ηταν ένα συμπυκνωμένο σύνολο επιθυμητών και δαπανηρών προϊόντων που αντιμετωπίζει τώρα την πραγματικότητα της γκάμας της αγοράς ", λέει το σημείωμα των αναλυτών της HSBC.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !