Η Apple αντιμετωπίζει "άτυπο μποϊκοτάζ" από τους καταναλωτές στην Κίνα

0
Οι αναλυτές της Τράπεζας της Αμερικής Merrill Lynch διαπίστωσαν ότι η Apple αντιμετώπισε ένα «ανεπίσημο μποϊκοτάζ» από τους καταναλωτές στην Κίνα και την Ινδία. 
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η ερευνητική ομάδα της τράπεζας, οι καταναλωτές στην Κίνα και την Ινδία ενδιαφέρονται λιγότερο να αλλάξουν το smartphone τους με ενα iPhone και ενδιαφέρονται περισσότερο για τη μετάβαση στη Xiaomi ή τη Samsung. Επιπλέον, οι προμηθευτές της Apple σημείωσαν σημαντική πτώση στις πωλήσεις, λόγω της αδύναμης ζήτησης για τα τηλέφωνα της εταιρείας στην Κίνα.

Οι αναλυτές συσχετίζουν το πρόβλημα με τρία βασικά προβλήματα:

1)Οι ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο έχουν ήδη υπονομεύσει τη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ και ο φόβος για σοβαρούς περιορισμούς από την Κίνα αυξάνει αυτή την πίεση.
2)Ο εμπορικός πόλεμος αποδυναμώνει το γιουάν, καθιστώντας ένα ευρύ φάσμα αμερικανικών αγαθών λιγότερο ανταγωνιστικά και μειώνει την αξία του δολαρίου στο εξωτερικό.
3)Το άτυπο μποϋκοτάρισμα των αμερικανικών προϊόντων αυξάνει περαιτέρω το εμπορικό έλλειμμα και στις δύο χώρες.

Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα της IDC, η Bloomberg σημειώνει ότι λόγω της ταχείας ανάπτυξης της Xiaomi, είναι αρκετά λογικό να υποθέσουμε ότι η Apple μπορεί να εγκαταλείψει τις τρεις πρώτες θέσεις smartphone στην Κίνα, εάν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές στο εγγύς μέλλον.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !