Η Foxconn απέλυσε 50.000 άτομα τρεις μήνες νωρίτερα λόγω των φτωχών πωλήσεων του iPhone

0
Η Foxconn έδιωξε περίπου 50.000 άτομα στο μεγαλύτερο εργοστάσιο συναρμολόγησης των iPhone στην Κίνα. Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο γεγονός αλλά το κάνει το ότι οι περικοπές ήταν νωρίτερα από το συνηθισμένο. 
Η ζήτηση για τα iPhone είναι εποχιακού χαρακτήρα, επομένως τα εργοστάσια που συναρμολογούν τα smartphones προσλαμβάνουν πρόσθετους υπαλλήλους από τον Αύγουστο έως τον Ιανουάριο. Αλλά το 2018, η Foxconn άρχισε να διώχνει ανθρώπους απο τον Οκτώβριο, αναφερει μία πηγή του Nikkei.

Μια παρόμοια κατάσταση συνέβη και στο εργοστάσιο Pegatron, το οποίο είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής των iPhone. Η διαχείριση εγκαταστάσεων άρχισε να τερματίζει τις συμβάσεις με τους εργαζόμενους από το Νοέμβριο.

Σύμφωνα με πηγές του Nikkei, ακόμα και μικροί προμηθευτές της Apple κόβουν προσωπικό απο το δυναμικό τους. Για παράδειγμα, ένας μη και τόσο διάσημος προμηθευτής της Apple στο Shenzhen ζήτησε από 4.000 υπαλλήλους να κάνουν μακρές διακοπές από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο. Την άνοιξη, η εταιρεία θα αποφασίσει αν θα απολύσει τους ανθρώπους ή όχι.

Το πρώτο τρίμηνο του 2019 και η Apple θα μειώσει την παραγωγή νέων iPhones κατά 10% όπως αναφέρθηκε.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !