Οι χάκερ έχουν δημοσιεύσει μια βάση δεδομένων με 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 22 εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης

0
Περισσότερα από 87 gigabytes κωδικών πρόσβασης και διευθύνσεων έχουν διαρρεύσει στο δίκτυο. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν στον φάκελο "Συλλογή №1" και φορτώθηκαν στην υπηρεσία σύννεφου MEGA και στο "δημοφιλές φόρουμ των χάκερ".  
Οι χάκερ έχουν συγκεντρώσει μια αξιοπρεπή βάση δεδομένων με σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και περίπου 22 εκατομμύρια μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης. Αυτό αναφέρεται απο τον  Troy Hunt, ειδικός στον τομέα της ασφάλειας υπολογιστών. Για πρώτη φορά, 140 εκατομμύρια διευθύνσεις και 10 εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης έπληξαν το Διαδίκτυο, αλλά και διαφορα άλλα στοιχεία έχουν ήδη δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τον ειδικό, η συλλογή αποτελείται από διάφορες διαρροές από χιλιάδες διαφορετικές πηγές από το 2008.

Μια τέτοια εκτεταμένη βάση δεδομένων θα επιτρέψει στους χάκερ να κλέψουν τους λογαριασμούς άλλων ανθρώπων. Μπορούν να επιλέξουν οποιονδήποτε ιστότοπο και να αντικαταστήσουν αυτόματα τους συνδυασμούς κωδικών πρόσβασης και διευθύνσεων. Και δεδομένου ότι οι χρήστες δεν επιλέγουν πάντα τους κωδικούς πρόσβασης προσεκτικά, οι εισβολείς δεν θα έχουν κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα με το hacking.

Αν θέλετε ελέγξτε αν η διεύθυνση της αλληλογραφίας σας βρίσκεται στο "Συλλογή Νο. 1" στον ιστότοπο του Troy Hunt " πηγαίνετε το σύνδεσμο εδώ.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !