Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την γρήγορη φόρτιση του iPhone

0
Ξεκινώντας στις αρχές του 2017, τα iPhones άρχισαν να υποστηρίζουν την ασύρματη φόρτιση. Αλλά η Apple δεν θα ήταν Apple αν δεν είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα γύρω από αυτή τη λειτουργία αφού δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση σχετικά με αυτή.  
Πώς να φορτίσετε το iPhone, ποιο προσαρμογέα να αγοράσετε, ποιο καλώδιο να χρησιμοποιήσετε είναι μόνο ένα μέρος των ερωτήσεων που θα απαντήσουμε εδώ.

Ποια iPhone υποστηρίζουν γρήγορη φόρτιση;

Η γρήγορη φόρτιση υποστηρίζεται από τα iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max και iPhone XR. Αυτές οι συσκευές μπορούν να φορτιστούν με μέγιστη ισχύ στα 18 βατ. Τα παλαιότερα smartphones της Apple περιορίζουν την ισχύ στα 10 watt.
Ποια τεχνολογία χρησιμοποιείται για τη γρήγορη φόρτιση του iPhone;

Οι κατασκευαστές των smartphones Android έχουν αναπτύξει πολλές τεχνολογίες γρήγορης φόρτισης, όπως το Dash Charge από το OnePlus, το SuperVOOC από το Oppo, το SuperCharge από την Huawei και το Quick Charge από την Qualcomm. Το πιο δημοφιλές από αυτά είναι το Quick Charge, αλλά δεν είναι τόσο ισχυρό όσο το SuperCharge, το οποίο μπορεί να φορτίσει μέχρι και 50 watts ισχύος.

Το πρόβλημα με όλα αυτά τα πρότυπα είναι ότι όλα είναι ασύμβατα μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν γρήγορο φορτιστή πιστοποίησης της Qualcomm για τη φόρτιση του OnePlus 6.

Για την επίλυση αυτού του προβλήματος και την ανάπτυξη του οικοσυστήματος του USB, αναπτύχθηκε ένα πρότυπο για την γρήγορη φόρτιση το USB Power Delivery (PD). Αυτή η γρήγορη προδιαγραφή φόρτισης είναι μέρος του USB-C και είναι σε θέση να παρέχει ισχύ έως και 100 Watt.

Η Apple χρησιμοποιεί USB PD στο MacBook με θύρες USB-C και στο νέο iPad Pro. Παρόλο που το iPhone δεν διαθέτει υποδοχή USB-C, υποστηρίζει επίσης USB PD. Και δεδομένου ότι όλες οι διαφορετικές τεχνολογίες γρήγορης φόρτισης είναι ασύμβατες μεταξύ τους, η χρήση προσαρμογέων με φορτιστή Dash ή SuperCharge για την γρήγορη φόρτιση του iPhone θα αποτύχει.

Ποιες είναι οι αποτυχίες ενός USB PD σε ένα iPhone;

Ένα άλλο πρόβλημα κατά τη φόρτιση με το USB PD είναι ότι δεν είναι τόσο γρήγορο όσο οι ανταγωνιστές του. Για παράδειγμα, η επιλογη Dash Drop και το Warp Charge παρέχουν 20 W και 30 W ισχύ, αντίστοιχα. Σε αυτήν την περίπτωση, το ποσοστό φόρτισης παραμένει αμετάβλητο, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείται η συσκευή ή όχι. Και δεν θερμαίνει το τηλέφωνο πάρα πολύ.

Με το USB PD όλα είναι πολύ πιο περίπλοκα. Το iPhone μπορεί να καταναλώσει μέγιστη ισχύ μόνο μέχρι τα 18 watts. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα, αν το smartphone χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της φόρτισης,  αφού μειώνεται η ταχύτητα φόρτισης. Επίσης, το iPhone θα ζεσταθεί επειδή η διαδικασία μετατροπής τάσης εκτελείται από το τηλέφωνο και όχι από τον ίδιο τον προσαρμογέα.

Ποιος άλλος κατασκευαστής χρησιμοποιεί το πρότυπο USB PD;

Εκτός από την Apple, το USB PD χρησιμοποιεί και η Google για τη φόρτιση των smartphone Pixel. Παρόλο που η Samsung δεν υποστηρίζει επίσημα το USB PD, τα smartphone της, από το Galaxy S8 μπορεί να φορτιστεί χρησιμοποιώντας τεχνολογία USB PD. Ωστόσο, ο γνήσιος φορτιστής της Samsung δεν είναι συμβατός με το USB PD.

Όλοι οι άλλοι κατασκευαστές smartphone Android χρησιμοποιούν την τεχνολογία τους ή το Quick Charge από την Qualcomm. Η τεχνολογία φόρτισης Quick Charge 4.0+ είναι συμβατή με USB PD, αλλά μέχρι στιγμής τέτοιοι προσαρμογείς είναι πολύ σπάνιοι.

Πόσο γρήγορη είναι η φόρτιση του iPhone;

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για γρήγορη φόρτιση του iPhone σας είναι από 0 έως 50 τοις εκατό. Σε αυτή την περίπτωση, το iPhone 8, το iPhone X, το iPhone XS και το iPhone XR μπορούν να φορτιστούν έως και 50 τοις εκατό σε μόλις μισή ώρα. Μετά από αυτό, η ταχύτητα φόρτισης θα μειωθεί έτσι ώστε να μην επηρεαστεί αρνητικά η μπαταρία. Ωστόσο, το iPhone 8 Plus θα φορτίσει από 0% έως 100% σε περίπου 120 λεπτά. Για λόγους σύγκρισης, με έναν τυπικό φορτιστή 5 watt, η φόρτιση θα διαρκέσει 190 λεπτά.

Το iPhone X, το iPhone XS και το iPhone XS Max θα φορτιστούν από 0 τοις εκατό έως 100 τοις εκατό χρησιμοποιώντας τη γρήγορη φόρτιση περίπου την ίδια ώρα στα 120 λεπτά.


Ποιο φορτιστή πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Το πρόβλημα με τους φορτιστές USB PD είναι ότι είναι λίγες οι επιλογές και δαπανηρές. Επιπλέον, αυτοί οι φορτιστές απαιτούν USB-C αντί για USB-A.

Οι ιδιοκτήτες USB-C MacBook μπορούν να χρησιμοποιήσουν προσαρμογείς laptop για να φορτίσουν το iPhone τους. Αν ομως καποιος δεν έχει τη δυνατότητα, η Apple προσφέρει να αγοράσετε ένα συμβατό φορτιστή 18 watt για 30 περίπου δολάρια.

Μπορείτε επίσης να εξετάσετε τις επιλογές άλλων κατασκευαστών:

Aukey 18 W
Anker USB-C 30W
Choetech USB-C 39W

Μερικοί από αυτούς πωλούνται και στην Ελλάδα. Οι τιμές κυμαίνονται από 25 έως 40 ευρώ. Πριν αγοράσετε οποιονδήποτε φορτιστή, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι συμβατό με το πρότυπο USB PD.

Και  κατι ακόμα

Εκτός από τον προσαρμογέα, πρέπει να αγοράσετε ένα καλώδιο φόρτισης USB-C / Lightning. Το πιστοποιημένο καλώδιο παράγει μόνο μία εταιρεία για την Apple

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !