Οι ειδικοί αναφέρθηκαν στους λόγους για την πτώση των μετοχών της Apple

0
Η αξία των μετοχών της Apple στις αρχές του 2019 ανήλθε στα 750 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και πιο πρόσφατα η εταιρεία είχε αξία πάνω από ένα τρισεκατομμύριο. Οι δημοσιογράφοι από το δίκτυο του BBC μίλησαν με τους ειδικούς για να μάθουν τι επηρέασε την πτώση της εταιρικής αξίας. 
Όπως ισχυρίζεται η ίδια η Apple, ένας από τους λόγους για την πτώση της αγοραίας αξίας της εταιρείας μπορεί να είναι η σύγκρουση με την Κίνα. Οι πωλήσεις iPhone σε αυτή τη χώρα είναι περιορισμένες μετά από μια πρόσφατη διαμάχη με την Qualcomm. Το ενδιαφέρον των επενδυτών και των μετόχων στην εταιρεία άρχισε να πέφτει ακόμα και μετά την άρνηση της Apple να δημοσιεύει στατιστικά στοιχεία των πωλήσεων για τα smartphones της, ιδίως για τον αριθμό των iPhones που πωλήθηκαν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο λόγος για την οικονομική παρακμή της Apple είναι βασικά η αυξανόμενη δημοτικότητα των κινεζικών κινητών συσκευών από κατασκευαστές όπως η Xiaomi και η Oppo.

Όπως σημειώνεται από τους δημοσιογράφους του BBC, η πτώση των μετοχών μπορεί να αποδοθεί και στην ανεπιτυχή τιμολογιακή πολιτική της Apple. Τα νέα iPhones είναι πολύ πιο ακριβά από τους προκατόχους τους, και συχνά ακόμη και απο τους ανταγωνιστές. Την ίδια στιγμή, οι συσκευές της Apple δεν κάνουν καμία τεχνολογική πρόοδο και στην πραγματικότητα είναι μια επιφανειακή ενημέρωση της προηγούμενης γενιάς των συσκευών.

"Οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να καταλάβουν την επιθετική τιμολόγηση της Apple που έχει επιδεινώσει την κατάσταση και πώς αυτό θα επηρεάσει τη μακροπρόθεσμη ικανότητα της εταιρείας να διατηρήσει τις υψηλές τιμές στο iPhone", δήλωσε ο αναλυτής της Atlantic Equities, James Cordwell.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !