Η Qualcomm ξοδεύει δισεκατομμύρια δολάρια για να απαγορεύσει τις πωλήσεις του iPhone

0
Όπως γνωρίζετε, τον περασμένο μήνα, το δικαστήριο του Μονάχου απαγόρευσε την πώληση ορισμένων μοντέλων iPhone στη Γερμανία λόγω των διαφορών περί διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Apple με την Qualcomm.   
Για την συμμόρφωση με την απόφαση αυτή, ο κατασκευαστής των τσιπ πλήρωσε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε νομικούς και άλλα έξοδα.

Αρχικά, η απόφαση για την απαγόρευση της πώλησης παλαιών μοντέλων iPhone στη Γερμανία έγινε στις 20 Δεκεμβρίου από το δικαστήριο του Μονάχου στο πλαίσιο διεθνούς διαμάχης για διπλώματα ευρεσιτεχνίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Η Apple κλήθηκε να σταματήσει να πωλεί, να διαφημίζει και να εισάγει όλα τα smartphones που παραβιάζουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που ανήκουν στην Qualcomm. Η εταιρία από το Cupertino δήλωσε ότι θα προσβάλει αυτή την απόφαση, αλλά ταυτόχρονα συνέχισε να πωλεί τα "απαγορευμένα" iPhones μέσω τρίτων εμπόρων λιανικής πώλησης και όχι η ίδια για να είναι καλυμμένη.

Με μια δήλωση που κυκλοφόρησε σήμερα, η Qualcomm σημείωσε ότι "το δικαστήριο διέταξε επίσης την Apple να αποσύρει τις συσκευές με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που παραβιάζουν ευρεσιτεχνίες και από όλους τους μεσάζοντες στη Γερμανία". Ωστόσο, το Reuters σημειώνει ότι ένας από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές το Gravis εξακολουθεί να πωλεί τα iPhone 7 και το 8.

Το ποσό που κατέβαλε η Qualcomm για τη συμμόρφωση με απόφαση του δικαστηρίου καθιστά δυνατή την άμεση εφαρμογή της απαγόρευσης σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο, διότι καλύπτει και τις πιθανές ζημίες στην Apple, αν η διαδικασία προσφυγής οδηγήσει στην ακύρωση της απόφασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Qualcomm κέρδισε παρόμοια δίκη και στην Κίνα, σύμφωνα με την οποία η Apple έπρεπε να σταματήσει να πωλεί τα iPhone 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus και X στη χώρα λόγω διαφορών στο λογισμικό. Αλλά η εταιρία του Cook συνέχισε να πωλεί όλα τα μοντέλα των smartphone, απελευθερώνοντας μια ενημέρωση λογισμικού, παρά την έλλειψη νομικής εξουσιοδότησης.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !