12 Συμβουλές του Safari για το iPhone πρέπει όλοι να ξέρουν

0
Σε αυτή την ενότητα θα μοιραστούμε 12 συμβουλές για τη βέλτιστη χρήση του iOS μεσο του Safari για όλους τους χρήστες του iPhone. 

Κλείσιμο καρτελών

Εκείνοι που επιθυμούν να ανοίξουν πολλές καρτέλες ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να τις κλείσουν μερικές φορές. Μπορείτε να κλείσετε την καρτέλα όχι μόνο πατώντας την προς τα αριστερά ή πιέζοντας το κουμπί X στην επάνω αριστερή γωνία, αλλά και κρατώντας πατημένο το πλήκτρο "Tab" που ενεργοποιεί την εντολή "Κλείσιμο καρτέλας".

Πρόχειρο που θυμάται τα πάντα

Εάν έχετε ένα ερώτημα αναζήτησης (ή URL) στο πρόχειρο του iOS, απλά πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί στη γραμμή διευθύνσεων για να ανοίξετε τις επιλογές "Επικόλληση και μετάβαση" ή "Επικόλληση και εύρεση" και θα σας το εμφανίσει.


Προσθέστε γρήγορα σελιδοδείκτες

Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί "Σελιδοδείκτης" για να δημιουργήσετε μια συντόμευση για ένα νέο σελιδοδείκτη ή να προσθέσετε μια σελίδα στη λίστα ανάγνωσης.

Πλήρης έκδοση του ιστότοπου

Παρά το γεγονός ότι σήμερα σχεδόν όλοι οι ιστότοποι είναι προσαρμοσμένοι για κινητές συσκευές, μερικές φορές υπάρχουν σελίδες που, από προεπιλογή, ανοίγουν σε λάθος μορφή. Εάν συναντήσετε έναν τέτοιο ιστότοπο,  κάντε κλικ στο κουμπί "Ενημέρωση" στη γραμμή διευθύνσεων και επιλέξτε "Πλήρης έκδοση του ιστότοπου".


Πώς να αναζητήσετε καρτέλες

Ανεβείτε στην επικεφαλίδα του προγράμματος περιήγησης, ανοίξτε τη γραμμή αναζήτησης και βρείτε τις καρτέλες που χρειάζεστε αυτήν τη στιγμή.

Πώς να κλείσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης

Μπορείτε επίσης να κλείσετε τις καρτέλες που εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Ακύρωση κατά την προβολή των αποτελεσμάτων του ερωτήματος.

Πρόσβαση σε πρόσφατα κλειστές καρτέλες

Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί + στο πρόγραμμα περιήγησης για να ανοίξετε τη λίστα των πρόσφατα κλεισμένων σελίδων.

Πρόσβαση στο ιστορικό σας

Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Πίσω ή Προώθηση για πρόσβαση στο ιστορικό.

Κλείστε γρήγορα όλες τις καρτέλες.

Αν πατήσετε και κρατήσετε πατημένο το κουμπί "Tab" ή "Τέλος", η επιλογή είναι ενεργοποιημένη, επιτρέποντάς σας να κλείσετε όλες τις ανοιχτές καρτέλες με ένα κλικ.


Συμβουλές για ερωτήματα αναζήτησης (για εκδόσεις beta)

Αυτή η δυνατότητα ανακαλύφθηκε στο τελευταίο iOS 12.2 beta. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε προτάσεις αναζήτησης στη γραμμή διευθύνσεων Safari χωρίς να στέλνετε το αίτημα. Το Google Chrome είχε ήδη αυτή τη λειτουργία. Σύντομα θα εμφανιστεί και για όλους τους χρήστες του iOS.

Ομαδοποιήστε τις καρτέλες

Αν έχετε συνηθίσει να διατηρείτε ανοιχτές πολλές καρτέλες, τότε η χειροκίνητη εναλλαγή σελίδων μπορεί να είναι χρήσιμη. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την καρτέλα "Επισκόπηση", κάντε κλικ και κρατήστε την πατημένη και στη συνέχεια, σύρετε το επιθυμητό σημείο της λίστας.

Προσθήκη καρτελών στο Safari

Μπορείτε να προσθέσετε καρτέλες στο Safari με διάφορους τρόπους. Εάν έχετε μια συσκευή 3D Touch, χρησιμοποιήστε την για να ενεργοποιήσετε την εντολή Γρήγορη Δράση. Θα επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα αν πατήσετε και κρατήσετε πατημένο το κουμπί "Tab" (ή "+") στο πρόγραμμα περιήγησης.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !