Η Apple πλήρωσε μισό δισεκατομμύριο ευρώ στη Γαλλία για την φοροδιαφυγή

0
Η Apple συμφώνησε με τις γαλλικές αρχές για την αποπληρωμή για μία φορά, όλων των φορολογικών καθυστερήσεων τα τελευταία 10 χρόνια. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, η εταιρεία πλήρωσε περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, η εταιρεία πλήρωσε περίπου στα 500 εκατομμύρια δολάρια.  
Το γαλλικό τμήμα της Apple επιβεβαίωσε στο Reuters ότι η εταιρεία έχει συνάψει συμφωνία με τις αρχές για την καταβολή των φόρων. Αλλά η εταιρεία δεν αναφερει το πόσο που πλήρωσε. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, η πληρωμή είναι περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ.

"Ως πολυεθνική εταιρεία, η Apple παρακολουθείται τακτικά από τις φορολογικές αρχές σε όλο τον κόσμο. Η γαλλική φορολογική διοίκηση ολοκλήρωσε πρόσφατα έναν πολυετή έλεγχο των γαλλικών λογαριασμών της εταιρείας και αυτές οι λεπτομέρειες θα δημοσιευτούν στις δημόσιες εκθέσεις μας », ανέφερε σε δήλωσή της η γαλλική αντιπροσωπία της Apple.

Οι γαλλικές αρχές εργάζονται σκληρά για να εμποδίσουν τις εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Apple, να χρησιμοποιήσουν φορολογικά κενά στη χώρα. Θεωρείται ότι με αυτά τα κενά, η Apple ελαχιστοποίησε τους φόρους και αύξησε το μερίδιο της αγοράς.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν είναι ένας από τους υποστηρικτές των φορολογικών μέτρων για τις διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας . Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα L'Expansion, η συμφωνία υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2018. Αυτό συνέβη μετά τη συνάντηση του CEO της Apple Tim Cook και Macron τον Οκτώβριο του 2018.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !