Από ανθρώπινο λάθος έγινε το μπλακ άουτ στο Facebook

0
Ένα μικρό ανθρώπινο λάθος έριξε το Facebook και δημιούργησε προβλήματα στις πλατφόρμες του για σχεδόν 24 ώρες!
Όπως έγινε γνωστό απ’ την εταιρεία, το μπλακ άουτ στο Facebook -το οποίο θεωρείται και το χειρότερο τεχνικό πρόβλημα στην ιστορία της πλατφόρμας- οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.  
Πιο συγκεκριμένα, το Facebook ανέφερε πως οφειλόταν σε ένα ανθρώπινο λάθος προγραμματισμού σε έναν υπολογιστή-εξυπηρετητή (server) του δικτύου του, κάτι που είχε αλυσιδωτές επιπτώσεις τύπου «ντόμινο».

Σύμφωνα με το BBC, οι αναλυτές τόνισαν ότι το συμβάν αποτελεί μια υπενθύμιση πως ακόμη και οι πιο ισχυρές εταιρείες του Διαδικτύου, οι οποίες απασχολούν τους καλύτερους ειδικούς των υπολογιστών και διαθέτουν τεχνολογίες αιχμής, τελικά δεν μπορούν να αποφύγουν το ανθρώπινο λάθος και τις συνέπειες του.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Facebook, το πρόβλημα πυροδοτήθηκε από «αλλαγές στις ρυθμίσεις ενός server». Το αρχικό λάθος σταδιακά μεγάλωσε και τελικά δημιούργησε ένα ολοένα επεκτεινόμενο πλέγμα προβλημάτων στο δίκτυο του Facebook, που ήταν αδύνατο να διορθωθεί γρήγορα, δήλωσαν δύο εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι μίλησαν υπό το καθεστώς ανωνυμίας.

Όπως αναφέρει η επίσημη δήλωση του Facebook, «πολλοί άνθρωποι είχαν δυσκολία πρόσβασης στις εφαρμογές και στις υπηρεσίες μας. Επιλύσαμε τα προβλήματα και τα συστήματα μας έχουν επανέλθει. Λυπούμαστε πολύ για την ενόχληση και εκτιμούμε την υπομονή του καθενός».

Το τεχνικό πρόβλημα στο Facebook την Τετάρτη επηρέασε χρήστες σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα υπολειτουργούσαν επίσης το Instagram και το WhatsApp, τα οποία ανήκουν στην ίδια εταιρεία. Τα μεγαλύτερα προβλήματα, πάντως, εντοπίστηκαν στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, σύμφωνα με όσα αναφέρουν το Reuters και το BBC.

Η τελευταία φορά που το Facebook είχε πέσει σε τέτοιο βαθμό ήταν πολλά χρόνια πριν και συγκεκριμένα το 2008, όταν είχε 150 εκατομμύρια χρήστες και όχι 2,3 δισεκατομμύρια όπως σήμερα!

Via: iPop        

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !