Το νέο σύστημα αναγνώρισης φωνής της Google λειτουργεί και εκτός σύνδεσης

0
Όπως γνωρίζετε, η φωνητική είσοδος σε οποιοδήποτε smartphone συνεπάγεται μια μικρή καθυστέρηση ώστε η Siri, η Alexa ή η Google να επεξεργαστούν ένα αίτημα του χρήστη στο σύννεφο. Η Good Corporation μπόρεσε να βελτιώσει το Google Assistant για χρήση και εκτός σύνδεσης. 
Βασικά, η καθυστέρηση αναγνώρισης φωνής συμβαίνει επειδή οι υπαγορευμένες πληροφορίες αποστέλλονται από το smartphone στους διακομιστές της φωνητικού βοηθού, όπου αναλύονται και αποστέλλονται πίσω. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου έως αρκετά δευτερόλεπτα ή και περισσότερο, ανάλογα με την ταχύτητα της σύνδεσης στο Internet.

Μια πλήρης αναγνώριση τοπικής φωνής στη συσκευή είναι αδύνατη λόγω του πλαισίου της πρότασης, το οποίο τα smartphones δεν μπορούν να καθορίσουν τα ίδια χωρίς τη συμμετοχή των εξυπηρετητών AI (server).

Ωστόσο, η Google κατάφερε να προχωρήσει στην ανάπτυξη αυτής της κατεύθυνσης και η φωνητική αναγνώριση εκτός σύνδεσης είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους τους ιδιοκτήτες των μικροεφαρμογών Pixel.

Σε λειτουργία χωρίς σύνδεση, η φωνητική εισαγωγή είναι πιο γρήγορη όπως καταλαβαίνετε.

Οι προγραμματιστές της εταιρείας κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα μικρό και αρκετά αποδοτικό μοντέλο που ταιριάζει στο τηλέφωνο (η ενημέρωση έχει μέγεθος μόνο 80 megabytes) και είναι σε θέση να ακούει και να μεταγράφει λόγο ανάλογα με το πλαίσιο.

Δυστυχώς, αυτά είναι μόνο τα πρώτα βήματα στην ανάπτυξη της πλήρους αναγνώρισης της τοπικής φωνής και η υπαγόρευση λειτουργεί μόνο αν έχετε το πληκτρολόγιο Gboard και στα smartphone Pixel είναι διαθέσιμη μόνο για αμερικανική αγγλική διάλεκτο.

Οι εκπρόσωποι της Google δήλωσαν ότι εξακολουθούν να έχουν πολλή δουλειά για να τελειοποιήσουν το προϊόν, οπότε η διαθεσιμότητα της φωνητικής αναγνώρισης εκτός σύνδεσης στα Ελληνικά είναι απλώς θέμα χρόνου.

Από την άλλη πλευρά, η βελτιωμένη φωνητική αναγνώριση χωρίς σύνδεση είναι επί του παρόντος χωρίς νόημα, καθώς και άλλα προϊόντα της Google λειτουργούν μόνο σε λειτουργία σε απευθείας σύνδεση και μπορείτε να πληκτρολογείτε απλά μηνύματα SMS χωρίς αυτή τη λειτουργία.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !