Η Apple θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της φωτιάς, της Notre Dame de Paris (Παναγίας των Παρισίων)

0
Την Τρίτη, ο Tim Cook έγραψε στο Twitter ότι η Apple συμπάσχει με τους Παρίσιους και είναι έτοιμη να βοηθήσει στην αποκατάσταση του γαλλικού καθεδρικού ναού Notre-Dame de Paris που καταστράφηκε από τη φωτιά.   


"Συμφωνούμε ειλικρινά με τους Γάλλους και τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, για τους οποίους η Notre-Dame-de-Paris είναι σύμβολο ελπίδας. Είμαστε ευτυχείς που δεν υπάρχουν θύματα. Η Apple θα δωρίσει χρήματα για να αποκαταστήσει την απίστευτα πολύτιμη κληρονομιά της Notre Dame de Paris για τις μελλοντικές γενιές », έγραψε ο επικεφαλής της Apple.

Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, χάρη στις συντονισμένες ενέργειες του προσωπικού της πυροσβεστικής, σώθηκαν τα τείχη και οι πύργοι του διάσημου καθεδρικού ναού, αλλά η στέγη και ο στύλος του κωδωνοστασίου καταστράφηκαν ολοσχερώς. Η γαλλική κυβέρνηση έλαβε πολλά συγχαρητήρια και προσφορές βοήθειας για την αποκατάσταση του διάσημου αρχιτεκτονικού μνημείου, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια ήταν ένα από τα κύρια αξιοθέατα του Παρισιού.

Στη Γαλλία αλλά και σε όλο τον κόσμο, άρχισαν οι 16 Απριλίου συγκέντρωση χρημάτων για την αποκατάσταση του καθεδρικού ναού. Γάλλοι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής ελίτ εξέφρασαν την προθυμία τους να μεταφέρουν περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ για επισκευές. Περισσότερα από τα 100 εκατομμύρια ευρώ είναι δωρεές της Gucci και της πετρελαϊκής εταιρείας Total. Ο επικεφαλής της εταιρείας LVHM (ομίλου Moët Hennessy Louis Vuitton) θα δωρίσει 200 ​​εκατομμύρια ευρώ. Ποιο ποσό σκοπεύει να διαθέσει η Apple, ο Tim Cook δεν διευκρίνισε.

Παρόλο που τα αρχικά σχέδια του καθεδρικού ναού δεν διατηρήθηκαν, φήμες ανέφεραν χθες ότι το τρισδιάστατο μοντέλο του καθεδρικού ναού από το παιχνίδι Assassins Creed Unity συνέβαλε επίσης στην αποκατάσταση του καθεδρικού ναού στην ιστορική του εμφάνιση. Η καλλιτέχνης της Ubisoft Carolyn Miuss πέρασε δύο χρόνια δουλεύοντας για τη δημιουργία ενός ακριβούς εικονικού αντιγράφου του καθεδρικού ναού.




Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !