Η T-Mobile και η Apple ενώνουν τις δυνάμεις στον αγώνα κατά των κλήσεων από τα "ρομπότ"

0
Πέρυσι, η Αμερικανική Επιτροπή Επικοινωνιών κατέγραψε περισσότερες από οκτώ εκατομμύρια καταγγελίες τηλεφωνικών απατών και spammers, με τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι απευθύνθηκαν σε φορείς τηλεπικοινωνιών για βοήθεια. 
Η λύση ήταν το πρωτόκολλο SHAKEN / STIR, το οποίο επιτρέπει στον πάροχο να αναγνωρίζει τους αριθμούς του καλούντος. Η κλήση ξεκινά αυτόματα την υπηρεσία ελέγχου ταυτότητας. Αν ο αριθμός από τον οποίο λαμβάνεται η κλήση σημειωθεί ως συμβιβασμένος στη βάση δεδομένων, ο συνδρομητής θα δει μια αντίστοιχη ειδοποίηση στην οθόνη.Ο έλεγχος μπορεί ακόμα και να βρει "καθαρούς" αριθμούς που δεν είχαν χρόνο να προστεθούν στη βάση δεδομένων, αλλά ο αριθμός τους σε σύγκριση με τον συνολικό αριθμό των " μαύρων " αριθμών είναι αμελητέος.

Προηγουμένως, το πρωτόκολλο δοκιμάστηκε στις εταιρίες AT & T και Verizon , με τις οποίες ενώθηκαν με άλλους Αμερικανούς συναδέλφους, συμπεριλαμβανομένης της T-Mobile. Προς το παρόν, ο πάροχος παρέχει υπηρεσία αναγνώρισης κλήσεων μόνο σε συνδρομητές που κατέχουν ορισμένα μοντέλα smartphones της Samsung, της LG και της Metro. Ωστόσο, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της T-Mobile, ο φορέας εκμετάλλευσης σύντομα σκοπεύει να προσφέρει μια νέα "προστασία κατά των ρομπότ" και τους συνδρομητές που κατέχουν iPhone.

Ξεκινώντας με το iOS 10, το iPhone έχει ήδη ενσωματωμένους μηχανισμούς για ανεπιθύμητες κλήσεις, αλλά από την άποψη της αποτελεσματικότητάς τους, είναι ακόμα κατώτεροι από την τεχνολογία που περιγράφεται παραπάνω.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρει ότι σχεδόν το ήμισυ όλων των κλήσεων προς σταθερά και κινητά τηλέφωνα των Αμερικανών διαπράττονται από spammers ή απατεώνες. Κατά το τελευταίο έτος στις Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφηκαν πάνω από 26 εκατομμύρια τέτοιες κλήσεις. Στην T-Mobile ελπίζουν ότι η νέα ανάπτυξη θα συμβάλει στη σημαντική μείωση του αριθμού τους.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !