49 εκατομμύρια επαφές από διασημότητες του Instagram δέχτηκαν επίθεση στο διαδίκτυο

0
Ο ερευνητής ασφάλειας Anurag Sen έχει ανακαλύψει ελεύθερα μια εκτεταμένη βάση δεδομένων του Instagram που περιέχει πληροφορίες επικοινωνίας για εκατομμύρια bloggers, διασημότητες και εταιρίες.  
Η βάση δεδομένων που φιλοξενήθηκε στις υπηρεσίες του Amazon Web Services και περιέχει πάνω από 49 εκατομμύρια αρχεία. Ταυτόχρονα, η πρόσβαση σε αυτό θα μπορούσε να αποκτηθεί χωρίς κωδικό πρόσβασης ή άλλα διαπιστευτήρια.

Οι ίδιες οι καταχωρίσεις περιλαμβάνουν διαθέσιμα στο κοινό δεδομένα που εξάγονται από το Instagram, όπως φωτογραφίες προφίλ, βιογραφίες και αριθμός συνδρομητών, καθώς και προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας όπως αριθμοί τηλεφώνου και διευθύνσεις του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Επιπλέον, η βάση δεδομένων υπολογίζει επίσης την αξία κάθε λογαριασμού με βάση τον αριθμό των συνδρομητών, την εμπλοκή, την προσέγγιση, τις προσδοκίες και τις επαναλήψεις.

Η βάση δεδομένων αρχικά ανεβάστηκε και παρέχεται από την Chtrbox από τη Βομβάη, εταιρεία κοινωνικού μάρκετινγκ που πληρώνει διαφημιστές του Instagram για χορηγία. Οι δημοσιογράφοι της TechCrunch πραγματοποίησαν την μελέτη αυτής της βάσης δεδομένων και βρήκαν σε αυτήν επαφές με bloggers, διασημότητες και άλλες διάσημες προσωπικότητες στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι εκπρόσωποι του Facebook ανέφεραν ότι μελετούν το πρόβλημα και προσπαθούν να προσδιορίσουν εάν τα δεδομένα ελήφθησαν απευθείας από το Instagram ή από άλλες πηγές.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !