Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναβάλλουν τις κυρώσεις κατά της Huawei

0
Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση πως η Huawei είναι με άδεια προσωρινής επιχείρησης στη χώρα.Αυτή Θα ισχύει έως τις 19 Αυγούστου του 2019.   
Προηγουμένως, ο κινέζος κατασκευαστής των ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού χτύπησε κόκκινο στον κατάλογο των εταιρειών που αντιπροσωπεύουν απειλή για την εθνική ασφάλεια όπου και απαγορεύεται στις αμερικανικές εταιρείες να πωλούν λογισμικό και εξοπλισμό της Huawei χωρίς ειδική άδεια από τις αρχές.

Σχετικά με τη λήξη της συνεργασίας με την Huawei, ακολούθησαν και οι μεγαλύτεροι εταίροι της όπως η Google, Intel, Qualcomm και αρκετές άλλες αμερικανικές εταιρείες. Το 2018, η Huawei δαπάνησε για την αγορά εξαρτημάτων 70 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων περίπου 11 δισεκατομμύρια δολάρια μοιραστήκαν σε αυτούς τους προμηθευτές.
Μέχρι τις 19 Αυγούστου, επιτρέπεται στην Huawei να αγοράζει εξοπλισμό και λογισμικό από αμερικανούς αντισυμβαλλομένους. Στη συνέχεια, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphone διατρέχει τον κίνδυνο να χάσει την πρόσβαση σε νέες εκδόσεις του Android και των υπηρεσιών της Google, όπως το πρόγραμμα περιήγησης του Chrome, το κατάστημα εφαρμογών Play Market και το YouTube. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο για νέες συσκευές και ο περιορισμός δεν θα επεκταθεί στα gadget που έχουν ήδη πωληθεί.

Οι κυρώσεις κατά της Huawei έρχονται ως συνέπεια της οικονομικής σύγκρουσης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας. Η Ουάσιγκτον επιθυμεί το Πεκίνο να υπογράψει μια νέα εμπορική συμφωνία με ευνοϊκούς όρους για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα από τα σημεία είναι η καταπολέμηση της κλοπής της πνευματικής ιδιοκτησίας, στην οποία οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα τις κινεζικές εταιρείες.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !