Αυξάνονται σύντομα οι τιμές των φορτιστών και τις θήκες για iPhone και ipad

0
Οι φορτιστές της Apple, καθώς και οι θήκες για iPhone και iPad, μπορεί σύντομα να γίνουν ακριβότερα. Αυτό οφείλεται στην αύξηση των εισαγωγικών δασμών από την Κίνα που έγινε πράξη.  
Οι επίσημες τιμές για τα εξαρτήματα αυτά δεν έχουν αλλάξει από τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν τέθηκε σε ισχύ ο δασμός 10% για την εισαγωγή αγαθών από την Κίνα. Ωστόσο, τα περισσότερα προϊόντα της Apple, όπως το iPhone, το AirPods και το Apple Watch, απαλλάχθηκαν από δασμούς.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Donald Trump απείλησε να αυξήσει τα τιμολόγια από 10% σε 25% στις εισαγωγές από την Κίνα, λόγω της οποίας η Apple έχασε 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Την Παρασκευή, τα νέα τιμολόγια τέθηκαν σε ισχύ.

Σε απάντηση, η Κίνα ανακοίνωσε αύξηση των τιμών κατά 60 δισεκατομμύρια δολάρια των ΗΠΑ. Οι νέες συνθήκες θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουνίου. Οι τιμές κυμαίνονται από 5% έως 25% και ισχύουν για το φυσικό αέριο, τα πετροχημικά προϊόντα, και τη σόγια.

Δεδομένου ότι η Apple κερδίζει τεράστια κέρδη από την πώληση των εξαρτημάτων, παραμένει ασαφές πόσο θα μειωθεί το περιθώριο στο κόστος τους. Για να αντισταθμίσει το κόστος των δασμών, η εταιρεία μπορεί να πείσει τους προμηθευτές να κάνουν εκπτώσεις σε κατασκευαστικά στοιχεία ή ακόμα και να μεταφέρουν την παραγωγή εκτός της Κίνας. Η δεύτερη επιλογή είναι πιθανό να είναι δαπανηρή και πολύ μεγάλη για την Apple.

Όπως γνωρίζετε, οι Foxconn και Pegatron εργάζονται για την παραγωγή του iPhone στην Ινδία. Αλλά η κλίμακα της ινδικής παραγωγής είναι απίθανο να φτάσει στο κινεζικό επίπεδο στο εγγύς μέλλον.

Επιπλέον, το Σεπτέμβριο, η Apple στράφηκε στον αντιπρόσωπο πωλήσεων των ΗΠΑ Robert Lighthizer με μια δήλωση στην οποία προειδοποίησε ότι η προτεινόμενη αύξηση των τιμολογίων θα οδηγούσε τελικά σε υψηλότερες τιμές για τους Αμερικανούς καταναλωτές.

Έτσι, η Apple θα πρέπει είτε να αποδεχθεί τη μείωση των κερδών από την πώληση αξεσουάρ, είτε να αυξήσει τις τιμές για αυτήν την κατηγορία προϊόντων.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !