Το iOS 13 εμφανίζει ένα χάρτη όταν μια εφαρμογή χρησιμοποιεί την τοποθεσία σας στο παρασκήνιο

0
Ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να χρησιμοποιούν την τοποθεσία σας στο παρασκήνιο.Κάποιες εφαρμογές το κάνουν για νόμιμους λόγους και άλλες το κάνουν για να σας εντοπίσουν. Το iOS 13 θα βοηθήσει τους χρήστες σε αυτό το επίπεδο με ένα πολύ απλό τρόπο. 
Ένα αναδυόμενο παράθυρο μπορεί να εμφανίζεται στην οθόνη κατά διαστήματα για να ειδοποιήσει το χρήστη ότι μια εφαρμογή χρησιμοποιεί την τοποθεσία της. Έχουμε πρόσβαση σε έναν χάρτη που δείχνει τους χώρους που καταχωρήθηκαν από την εφαρμογή και έχουμε το δικαίωμα σε ένα μήνυμα για να υποδείξουμε τους λόγους. Στην περίπτωση της εφαρμογής Tesla, για παράδειγμα, μπορείτε να διαβάσετε ότι "η Tesla χρησιμοποιεί την τοποθεσία σας για να δηλώσει την εγγύτητά σας στο όχημά σας (όταν η εφαρμογή είναι ανοιχτή)" . Στην περίπτωση της εφαρμογής Apple Store, η Apple εξηγεί ότι προωθεί "προϊόντα, χαρακτηριστικά και υπηρεσίες σχετικά με το πού βρίσκεστε" .

Όταν εμφανιστεί αυτό το αναδυόμενο παράθυρο, ο χρήστης έχει δύο επιλογές. Είτε επιλέγει "Αλλαγή σε Όταν η εφαρμογή είναι ενεργή", δηλαδή η εφαρμογή δεν θα γνωρίζει πλέον την τοποθεσία στο παρασκήνιο (εάν η εφαρμογή δεν είναι ανοιχτή). Είτε επιλέγετε "Πάντα" για να επιτρέπετε πάντα την γεωγραφική τοποθέτηση από την εφαρμογή.

Αυτό το νέο χαρακτηριστικό δείχνει ότι η Apple θέλει να δώσει στους χρήστες περισσότερο έλεγχο της ιδιωτικής ζωής. Έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές προσαρμογές με την ενημέρωση του ios 13,  η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε έκδοση beta με τους προγραμματιστές.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !