Αναπτύχθηκε μια νέα εφαρμογή για την αναγνώριση των σκύλων από την μύτη

0
Η κινέζικη εταιρία Megvii έχει αναπτύξει μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να αναγνωρίζετε τα σκυλιά με το μοναδικό αποτύπωμα της μύτης τους. 
Ελέγχει επίσης τη βάση των κατοικίδιων ζώων που έχουν βρει άλλοι χρήστες ή σε καταφύγια. Είναι φθηνότερο και ασφαλέστερο από τα τσιπ μοσχεύματος που υπάρχουν μέχρι σήμερα και η ακρίβεια αναγνώρισης είναι 95%.

Με την ίδια λογική λειτουργούν τα δακτυλικά αποτυπώματα των ανθρώπων, αφού η τεχνολογία βασίζεται στην ιδέα ότι κάθε σκύλος έχει ένα μοναδικό αποτύπωμα μύτης. Αρκεί ο ιδιοκτήτης να τραβήξει μια φωτογραφία από διαφορετικές γωνίες με τη βοήθεια της κάμερας του τηλεφώνου. Το πρόγραμμα θα δημιουργήσει βασικούς δείκτες και στη βάση τους θα δημιουργήσει ένα μοναδικό προφίλ ζώων στη βάση δεδομένων, το οποίο θα βοηθήσει στην αναζήτηση. Μέσα από την εφαρμογή ήδη κατάφεραν να βρουν περίπου 15.000 χαμένα ζώα.
Υπάρχουν ήδη παρόμοιες εφαρμογές στον κόσμο όπως για παράδειγμα, το Finding Rover που χρησιμοποιεί την αναγνώριση προσώπου για να εντοπίσει χαμένους σκύλους από μια φωτογραφία.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !