Η Apple θα πρέπει να απορροφήσει το πρόσθετο κόστος του iPhone και του Mac

0
Οι δασμοί για τα προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα θα εφαρμοστούν σταδιακά στις Ηνωμένες Πολιτείες με επιπλέον επιβαρύνσεις. Ο Donald Trump πρόσθεσε πρόσφατα 10% φόρους στα παιχνίδια και τα ηλεκτρονικά. 
Η Apple θα πρέπει λογικά να ανησυχεί, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να έχει καμία επίπτωση στην τιμή για τον καταναλωτή.

Η Ming-Chi Kuo, ο αναλυτής που δημοσιεύει τακτικά αξιόπιστες πληροφορίες για την Apple, λέει ότι ο κατασκευαστής θα πρέπει να απορροφήσει το φόρο 10% και να μην το εφαρμόσει στην τιμή του iPhone ή του Mac. Έτσι, ένα iPhone XS θα κοστίσει ξανά στα 999 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι 1.099 για τους πελάτες. Στην Ευρώπη, δεν μας ανησυχεί διότι οι δασμοί επιβάλλονται από τον Donald Trump σε προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Φυσικά, αυτή η επιλογή της Apple θα ήταν θετική για τους πελάτες, αλλά αρνητική για τα οικονομικά της που είναι ένα ακόμη χτύπημα. Είναι αλήθεια ότι η Apple δεν πρέπει και τόσο πολύ να διαμαρτύρεται εντούτοις αλλά το προηγούμενο τρίμηνο, ο κατασκευαστής είχε κύκλο εργασιών 53,8 δισ. Δολαρίων και καθαρό κέρδος 10,04 δισ. Δολαρίων .

Επιπλέον, ο Κουό μιλά και για την παραγωγή με ένα τρόπο για να αποφύγει τους δασμούς. Πιστεύει ότι η Apple θα πρέπει να επιτύχει να παράγει αρκετά μοντέλα για τις Ηνωμένες Πολιτείες από εργοστάσια εκτός Κίνας ήδη από το 2020. Η παραγωγή θα μπορούσε να γίνει στην Ινδία ή στο Βιετνάμ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !