Πώς να βελτιστοποιήσετε τη φόρτιση μπαταριών στο iPhone

0
Υπάρχει ένας σοβαρός λόγος για τον οποίο η Apple εξακολουθεί να περιλαμβάνει έναν φορτιστή 5W στα iPhone, παρά τα νεότερα μοντέλα που υποστηρίζουν γρήγορη φόρτιση με 18W .
Η γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας ενός smartphone ή η διατήρησή του στο 100% όλη την ώρα θα μειώσει αισθητά τη διάρκεια της ζωής της. Με το iOS 13, η Apple εισήγαγε μια νέα λειτουργία Βελτιστοποιημένης φόρτισης μπαταρίας που στοχεύει στην περαιτέρω αύξηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του iPhone σας.

Τι είναι η βελτιστοποιημένη φόρτιση της μπαταρίας;

Η Apple είναι μια από τις λίγες εταιρείες στον κόσμο που επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν την υγεία των μπαταριών του iPhone τους. Η εταιρεία πρόσθεσε αυτό το χαρακτηριστικό στο iOS 11 μετά από το διαμαρτυρίες των χρηστών που αποκαλύφθηκε ότι σκόπευε να επιβραδύνει σκόπιμα τα παλαιότερα iPhones . Με τη βελτιστοποιημένη φόρτιση της μπαταρίας, η Apple δίνει στους χρήστες iPhone έναν άλλο τρόπο για να αυξήσουν περαιτέρω τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου τους.

Εάν είστε κάποιος που φορτίζει το iPhone του μέρα παρά μέρα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία βελτιστοποιημένης φόρτισης μπαταρίας. Αφού ενεργοποιηθεί, το iPhone σας θα μάθει τις συνήθειες φόρτισης. Στη συνέχεια θα φορτιστεί γρήγορα στο 80% και μετά θα περιμένει για να φορτίσει το υπόλοιπο 20% αργά έως ότου εκτιμά ότι πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο. Το iPhone σας εξακολουθεί να φορτίζεται πλήρως όταν θα το πάρετε το πρωί, με το τελευταίο 20% να φορτιστεί ακριβώς πριν από την ώρα που θα πάρετε το τηλέφωνό σας.

Σχεδόν όλα τα smartphones αρχίζουν να φορτίζουν ακόμη και αν φορτιστεί η μπαταρία τους τουλάχιστον στο 80%. Αυτό είναι σημαντικό καθώς η φόρτιση μιας μπαταρίας ενός smartphone αφού φορτιστεί σε περίπου 80% είναι εξαιρετικά άσχημο για τη μακροζωία του. Με τη βελτιστοποιημένη φόρτιση της μπαταρίας, η Apple παίρνει ουσιαστικά τα πράγματα λίγο περισσότερο στα χέρια της για να βοηθήσει στην αύξηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του iPhone σας.
Εάν χρησιμοποιείτε τη βελτιστοποιημένη φόρτιση της μπαταρίας;

Εάν είστε κάποιος που φορτίζει το iPhone κάθε μέρα την ίδια ώρα, θα πρέπει σίγουρα να εξετάσετε τη δυνατότητα της βελτιστοποιημένης φόρτισης της μπαταρίας. Ωστόσο, αν ταξιδεύετε πολύ ή έχετε ένα ασταθές πρόγραμμα όπου δεν είναι σαφές το πότε θα φορτίζετε το iPhone σας, θα πρέπει να κρατήσετε τη λειτουργία απενεργοποιημένη. Μπορείτε επίσης να παραλείψετε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αν κάνετε αναβάθμιση σε νέο iPhone κάθε χρόνο.

Ενεργοποιήστε τη βελτιστοποιημένη φόρτιση της μπαταρίας στο iPhone σας

Μπορείτε να την ενεργοποιήσετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις => Μπαταρία => Υγεία μπαταρίας.

Βήμα 2: Ενεργοποιήστε την εναλλαγή Φόρτισης βελτιστοποιημένης μπαταρίας.


Στην ίδια οθόνη, θα δείτε τη μέγιστη χωρητικότητα της μπαταρίας του iPhone σας μαζί με την επιλογή Peak Performance Capability. Οτιδήποτε μεγαλύτερο από το 90% για την μπαταρία του iPhone σας σας λέει πως είναι σε καλή κατάσταση. Η δυνατότητα κορυφαίας δυνατότητας απόδοσης σημαίνει ότι η απόδοση του iPhone σας δεν υποχωρεί καθόλου λόγω μιας αδύναμης μπαταρίας.


Εάν η μπαταρία του iPhone έχει υποβαθμιστεί σημαντικά, θα δείτε μια σχετική προειδοποίηση. Σε τέτοια σενάρια, το χαρακτηριστικό στραγγαλισμού στο iOS ενεργοποιείται αυτόματα, αν και θα δείτε μια επιλογή για να το απενεργοποιήσετε σε αυτή την οθόνη. Θα πρέπει να αντικαταστήσετε τη μπαταρία του iPhone σας σε τέτοιες περιπτώσεις για να επαναφέρετε τη συσκευή στην κορυφαία της απόδοση.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !