Φθηνά καλώδια lightning του εμπoριου μπορούν να μολύνουν τους υπολογιστές σας

0
Είναι σημαντικό να επιλέγετε τα σωστά εξαρτήματα και να μην αγοράζετε πάντα τα φθηνότερα, επειδή σπάνια έχουν πιστοποιηθεί για να πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας. Αυτό επιβεβαιώνεται σήμερα με φθηνά καλώδια φόρτισης για το iphone. 
Τα καλώδια lightning αυτά, έχουν τροποποιηθεί για να ενσωματώσουν ένα τσιπ που επιτρέπει σε έναν χάκερ να πάρει τον έλεγχο του υπολογιστή σας από απόσταση. Μόλις το καλώδιο lightning συνδεθεί στον υπολογιστή, ο hacker ενημερώνεται και μπορεί να κάνει οτιδήποτε στο μηχάνημά σας. Το τροποποιημένο καλώδιο δημιουργήθηκε από έναν ερευνητή ασφάλειας που ονομάζεται MG και το όνομα του προϊόντος είναι το καλώδιο O.MG. Εάν ο υπολογιστής του θύματος δεν είναι συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο, ο χάκερ θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 90 μέτρων για να αποκτήσει πρόσβαση. Αλλά αν το μηχάνημα είναι συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο, τότε ο χάκερ μπορεί να είναι οπουδήποτε στον κόσμο.

Μόλις συνδεθεί το καλώδιο στον υπολογιστή του θύματος (ο οποίος δεν γνωρίζει ότι πρόκειται για τροποποιημένο καλώδιο), ο χάκερ μπορεί να εισάγει τη διεύθυνση IP του καλωδίου από ένα πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο και να έχει πρόσβαση σε μερικές επιλογές, η να ανοίξει το τερματικό για να εισάγει εντολές στον υπολογιστή του θύματος. "Είναι σαν να κάθεστε στο πληκτρολόγιο και το ποντίκι του θύματος, αλλά να μην βρίσκεστε εκεί", λέει ο MG στη σελίδα του Motherboard .

Η MG πωλεί τα καλώδια στα 200 δολάρια το καθένα και κατάφερε να πουλήσει όλο το απόθεμα της στο συνέδριο του Black Hat. Τα καλώδια ήταν αυτά της Apple που τροποποιήθηκαν αργότερα με το χέρι. Η MG ανακοινώνει ότι συνεργάζεται με το Hak5 για να δημιουργήσει περισσότερα δικά της. Αλλά αυτή τη φορά, θα είναι καλώδια που δημιουργούνται από το μηδέν και όχι τα καλώδια της Apple που έχουν τροποποιηθεί (επειδή δεν είναι νόμιμο).
 Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί από το λογαριασμό του στο Twitter...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !