Σύντομα θα μπορειτε να ορίσετε το WhatsApp ή το Facebook Messenger ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή για την Siri

0
Η Apple θα κυκλοφορήσει μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού αργότερα φέτος, η οποία θα επιτρέψει στη Siri να θέσει τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων τρίτων ως προεπιλογή και να επιτρέψει στους χρήστες να στέλνουν απευθείας ένα μήνυμα στην επαφή τους από τον βοηθό φωνής. 
Ενώ είναι δυνατή η χρήση της Siri για την αποστολή μηνυμάτων μέσω του WhatsApp, του Telegram, του Skype, κ.λπ., απαιτείται να το ορίσετε ρητά. Για παράδειγμα, κάποιος πρέπει να πει "Hey Siri, στείλτε ένα μήνυμα στο 'Κώστα' με το WhatsApp" για να σταλθεί ένα μήνυμα στην επαφή στο WhatsApp. Χωρίς την εντολή WhatsApp στο τέλος, η Siri θα χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Μηνύματα για να στείλει το μήνυμα.

Ενώ η Apple θα επιτρέψει σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων τρίτου μέρους να συνεργαστεί με τη Siri, δεν θα επιτρέψει στους χρήστες να επιλέξουν την προεπιλεγμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Αντ 'αυτού, η Siri θα αποφασίσει μόνη της με βάση τη χρήση σας. Οι προγραμματιστές θα πρέπει επίσης να ενημερώσουν τις εφαρμογές τους για να επωφεληθούν από αυτό το νέο χαρακτηριστικό της Siri.

Όταν κυκλοφορήσει η ανανέωση του λογισμικού, η Siri θα κάνει προεπιλογή στις εφαρμογές που χρησιμοποιούν συχνά οι χρήστες για να επικοινωνούν με τις επαφές τους. Για παράδειγμα, εάν ένας χρήστης του iPhone στέλνει πάντα μηνύματα σε άλλο άτομο μέσω του WhatsApp, η Siri θα εκκινήσει αυτόματα το WhatsApp, αντί για το iMessage. Θα αποφασίσει ποια υπηρεσία θα χρησιμοποιηθεί βάσει αλληλεπιδράσεων με συγκεκριμένες επαφές. Οι προγραμματιστές θα πρέπει να ενεργοποιήσουν τη νέα λειτουργικότητα Siri στις εφαρμογές τους. Αυτό θα επεκταθεί αργότερα και στις εφαρμογές τηλεφώνου για τις κλήσεις.

Η κίνηση της Apple φαίνεται ότι προήλθε από την αντιμονοπωλιακή πίεση που αντιμετωπίζει η εταιρεία. Συχνά επικρίνεται ότι ευνοούσε τις δικές της εφαρμογές υπέρ άλλων εφαρμογών τρίτων. Εξάλλου, δεν είναι εφικτό να ορίσετε μια εφαρμογή τρίτου μέρους που κατεβάζεται από το App Store ως προεπιλεγμένη εφαρμογή σε ένα iPhone. Αντίθετα, κάποιος αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει την προεπιλεγμένη εφαρμογή συστήματος από την Apple. Με το άνοιγμα της Siri σε άλλες εφαρμογές τρίτων για μηνύματα και τηλεφωνικούς σκοπούς, η Apple θέλει να δείξει ότι αντιμετωπίζει όλες τις εφαρμογές το ίδιο. Η εταιρεία έχει ήδη ανοίξει τη Siri σε εφαρμογές media player αλλά και άλλων κατασκευαστών με iOS 13 .


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !