Η κάρτα Apple κατηγορείται ότι είναι σεξιστική κάνοντας διακρίσεις

0
Η κάρτα της Apple, είναι σεξιστική; Αυτό ανακοινώθηκε από τον David Heinemeier Hansson, έναν Αμερικανό επιχειρηματία. Οι δηλώσεις του, που έγιναν στο Twitter , οδήγησαν στην έναρξη έρευνας στη Νέα Υόρκη. 
"Η κάρτα Apple είναι πραγματικά ένα γ@μημένο σεξιστικό πρόγραμμα", λέει ο επιχειρηματίας. "Η σύζυγός μου και εγώ δηλώνουμε από κοινού τους φόρους μας και έχουμε παντρευτεί εδώ και πολύ καιρό. Και όμως ο αλγόριθμος μαύρου κουτιού της Apple πιστεύει ότι έχω το δικαίωμα σε πιστωτικό όριο 20 φορές υψηλότερο από αυτήν " , πρόσθεσε. Συνεχίζει να εξηγεί ότι έρχεται σε επαφή με την εξυπηρέτηση πελατών της Apple μετά την υπόθεση και ότι το VAS δεν μπορούσε να εξηγήσει γιατί υπήρχε μια τέτοια διαφορά. Οι εργαζόμενοι του λένε μόνο ότι ο αλγόριθμος διαχειρίζεται τα πάντα και διασφαλίζει ότι δεν κάνει διακρίσεις.

Τα tweets με το θέμα, τα οποία έχουν επαναληφθεί χιλιάδες φορές, έχουν προσελκύσει ακόμη και το μάτι του Steve Wozniak. Ο συνιδρυτής της Apple είπε ότι είχε μια παρόμοια κατάσταση, με ένα πιστωτικό όριο 10 φορές υψηλότερο για αυτόν σε σύγκριση με αυτό της συζύγου του.


Μετά την υπόθεση αυτή, το Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης ξεκίνησε έρευνα. "Το τμήμα θα ερευνήσει εάν έχει παραβιαστεί ο νόμος της Νέας Υόρκης και θα διασφαλίσει ότι όλοι οι καταναλωτές θα τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης, ανεξάρτητα από το φύλο" , ανέφερε σε δήλωσή του. "Κάθε αλγόριθμος που προξενεί σκόπιμα ή ακούσια διακριτική μεταχείριση γυναικών ή οποιασδήποτε άλλης προστατευμένης κατηγορίας ανθρώπων παραβιάζει το νόμο της Νέας Υόρκης" , πρόσθεσε η δήλωση.

Από την πλευρά της, η Goldman Sachs, η τράπεζα με την οποία η Apple είναι συνεργάτης της Apple Card, υπερασπίζεται τον εαυτό της στο θέμα. «Οι πιστωτικές μας αποφάσεις βασίζονται στην πιστοληπτική ικανότητα των πελατών και όχι στο φύλο, τη φυλή, την ηλικία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή οποιοδήποτε άλλο παράγοντα απαγορευόμενο από το νόμο» . Η Apple δεν σχολίασε ακόμη.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !