Η Apple τα έβαλε με το jailbreak και την κρυπτογράφηση του iPhone

0
Στην Apple επικρατεί μια σύγχυση πραγματικά για τη σκηνή του jailbreak αυτή τη στιγμή. Ο αμερικάνικος κατασκευαστής επικοινώνησε με το Twitter για να του ζητήσει να αφαιρέσει ένα tweet στο οποίο ο ερευνητής Siguza κυκλοφόρησε ένα κλειδί κρυπτογράφησης που θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί για την πρόσβαση στην υποδομή ασφαλείας του iPhone. Η Apple υπέβαλε αίτημα DMCA για να καταργήσει το τιτίβισμα. Το Twitter ανταποκρίθηκε, αλλά η Apple ακύρωσε τελικά το αίτημα της. Το τιτίβισμα είναι ξανά τώρα πίσω.
Το Twitter δεν είναι η μόνη πλατφόρμα που συμμετέχει σε αυτή την υπόθεση. Το Reddit έχει επίσης λάβει ένα αίτημα από την Apple σχετικά με μια δημοσίευση για το εργαλείο του Checkra1n jailbreak. Αλλά και πάλι, η Apple ακύρωσε τελικά το αίτημά της απόσυρσης και η έκδοση κυκλοφόρησε σήμερα.

Στην Apple έχουν χάσει εντελώς τον έλεγχο της μάχης jailbreak στο iPhone X και σε προηγούμενα μοντέλα", δήλωσε ο Pwn20wnd, συγγραφέας του jailbreak Unc0ver, από τη Motherboard . Αναφέρεται στο ελάττωμα Checkm8 bootrom που αφορά το iPhone 4 μέχρι το iPhone X και το οποίο δεν μπορεί να μπλοκαριστεί από την Apple με μια ενημέρωση του iOS, επειδή είναι απευθείας στο επίπεδο υλικού. Έτσι, οι συσκευές μέχρι το iPhone X έχουν δικαίωμα να έχουν jailbreak για όλη τους τη ζωή σε οποιαδήποτε έκδοση.

Τα ευάλωτα σημεία στο bootrom είναι πολύ σπάνια. Το τελευταίο που ανακαλύφθηκε από τον George Hotz (Geohot), ήταν με το Limera1n και μας πηγαίνει πίσω στο 2010. Η Apple ήταν ήσυχη για αρκετά χρόνια, αν και jailbreaks εργαλεία έχουν προκύψει δεδομένου ότι ήταν χάρη σε ελαττώματα λογισμικού. Αυτά μπορούν να διορθωθούν με ενημερώσεις του iOS.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !