Η Apple και η Samsung μηνύονται για το ότι υπερβαίνουν τα επίπεδα ασφάλειας ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων

0
Πριν από δύο μήνες είχαμε αναφερθει σε ένα άρθρο που ισχυρίστηκε ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας του iPhone 7 ήταν υπερβολικά υψηλά . Τώρα, ένα δικηγορικό γραφείο με έδρα το Σικάγο έχει καταθέσει μήνυση τόσο στην Apple όσο και στη Samsung. Η αγωγή βασίζεται σε πρόσφατες αναφορές που ελήφθησαν μετά από ανεξάρτητους ελέγχους. 
Όλα ξεκίνησαν όταν το Chicago Tribune δημοσίευσε μια έκθεση ανεξάρτητων δοκιμών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα περισσότερα από τα δημοφιλή smartphones υπερέβησαν τα επίπεδα ακτινοβολίας. Όσον αφορά τις δοκιμές, διεξήχθησαν από διαπιστευμένο εργαστήριο που εξέτασε τα smartphones σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές οδηγίες.

Η Apple είχε απορρίψει τους ισχυρισμούς και είπε ότι τα αποτελέσματα ήταν ανακριβή. Η εταιρεία επέμεινε ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν ακριβή λόγω του ότι "επειδή η δοκιμή δεν ήταν σύμφωνη με τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ορθή αξιολόγηση των μοντέλων iPhone".

Όλα τα μοντέλα iPhone, συμπεριλαμβανομένου του iPhone 7, είναι πλήρως πιστοποιημένα από την FCC και σε κάθε άλλη χώρα όπου πωλείται το iPhone ", ανέφερε η δήλωση. "Μετά από προσεκτική εξέταση και επακόλουθη επικύρωση όλων των μοντέλων iPhone που εξετάστηκαν στην έκθεση (Tribune), επιβεβαιώσαμε ότι συμμορφωνόμαστε και πληρούμε όλες τις εφαρμοστέες οδηγίες και όρια έκθεσης.

Οι δοκιμές διεξήχθησαν σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές οδηγίες και διεξήχθησαν επίσης και σε άλλα τηλέφωνα για να διαπιστωθεί η ακρίβεια. Το iPhone της Apple 7 τέθηκε σε λειτουργία  και βυθίστηκε και σε υγρό. Το υγρό χρησιμοποιείτε έτσι ώστε να προσομοιώνει τον ανθρώπινο ιστό. Ένας λεπτός ανιχνευτής βυθίστηκε στο νερό για να μετρήσει την ποσότητα ραδιοσυχνοτήτων που απορροφά το υγρό από το smartphone.

Εάν οι ισχυρισμοί αποδειχθούν αληθινοί, τότε η Apple θα έχει σοβαρό πρόβλημα και θα πρέπει να εναρμονιστεί με τους νόμους όπως  κάνουν και οι άλλοι κατασκευαστές των έξυπνων smartphone. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, οι κατασκευαστές των smartphone έχουν το πλεονέκτημα της αμφιβολίας. Ας ελπίσουμε ότι η FCC θα εργαστεί και θα επαληθεύσει τα ανεξάρτητα αποτελέσματα.

VIA:  businesswire

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !