Η σκοτεινή λειτουργία δεν είναι τόσο καλή για τον ύπνο διαπιστώνει μελέτη

0
Πολλοί χρήστες ενεργοποιούν το Night Shift (για να έχουν θερμότερα χρώματα στην οθόνη) ή και τη σκοτεινή λειτουργία στο iPhone, το iPad ή το Mac. Αυτές οι λειτουργίες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες το βράδυ για να ξεκουράζονται τα μάτια. Παρά τα οσα γνωρίζουμε όμως, μια μελέτη δείχνει ότι δεν είναι τόσο θετική η λειτουργία όσον αφορά τον ύπνο.  
Η έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ δείχνει ότι λειτουργίες όπως το Night Shift και Dark Mode, φυσικά, μειώνουν το μπλε φως που εκπέμπεται από τις οθόνες. Ωστόσο, θα συγχέουν το βιολογικό μας ρολόι περισσότερο από ό, τι βοηθούν.Η μελέτη λέει επίσης ότι τα επίπεδα του φωτός είναι πιο σημαντικά από τα χρώματα όταν πρόκειται για το βιολογικό ρολόι. Αλλά όταν το φως είναι εξίσου σκοτεινό, "το μπλε είναι πιο χαλαρωτικό από το κίτρινο".

Το πείραμα διεξήχθη επάνω σε ποντικούς. Ο Δρ Τίμ Μπράουν, συγγραφέας της μελέτης, πιστεύει ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι επηρεάζονται επίσης από τις επιπτώσεις.

Το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ φαίνεται, εν πάση περιπτώσει, να έρχεται σε αντίθεση με όσα ειπώθηκαν τα τελευταία χρόνια. Σημειώστε ότι πρόκειται για μια μόνο μελέτη που πηγαίνει αντίθετα σε αυτή την κατεύθυνση και ότι μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε για περαιτέρω διερεύνηση για αρκετούς μήνες ή και χρόνια, για να μάθετε εάν επιβεβαιώνονται τα γεγονότα που αποκαλύπτονται εδώ.
 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !