Η Apple θα εγκαταλείψει εντελώς τη μορφή Flash στην επόμενη έκδοση του Safari (στο macOS)

0
Η τελευταία πρόβλεψη της τεχνολογίας του Safari (στο macOS ) σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, μιας εποχής όπου η μορφή Flash κυριαρχούσε υπέρτατη και επέβαλε τη νομοθεσία της σε όλο το περιεχόμενο των βίντεο που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο. Η μορφή της Adobe είναι πράγματι εντελώς αφηρημένη σε αυτή την προεπισκόπηση της τεχνολογίας. 
Συγκεκριμένα, η πλήρης εγκατάλειψη του Flash σημαίνει ότι οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να εγκαταστήσουν ή να χρησιμοποιήσουν το Flash στο Safari, το οποίο δεν θα πρέπει να έχει σοβαρές συνέπειες δεδομένου ότι το σχήμα του κώδικα έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αχρησιμοποίητο από την Adobe από το 2017.Ο εκδότης θα σταματήσει τη διανομή του Flash μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Οι δημιουργοί του διαδικτυακού περιεχομένου καλούνται να μεταφέρουν το περιεχόμενο Flash σε άλλες μορφές (HTML5, WebGL, WebAssembly, κλπ.).

Θα θυμόμαστε ότι το τέλος του Flash είχε προφητευθεί από τον Steve Jobs σε μια ανοικτή επιστολή που δημοσιεύθηκε το 2010. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple επικρίνει τότε την έλλειψη ασφάλειας και την έλλειψη βελτιστοποίησης του Flash σε κινητές συσκευές, με απόλυτα νόμιμα επιχειρήματα και που πράγματι έφτασε το τέλος μιας μορφής την οποία όλοι πίστευαν ότι θα εξακολουθεί να είναι «αθάνατη» στις αρχές του 2000.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !