Η Apple θέλει να βελτιώσει την ασφάλεια για τους κωδικούς μιας χρήσης

0
Οι χρήστες που έχουν ενεργοποιημένη την επαλήθευση σε 2 βήματα στους λογαριασμούς τους είναι εξοικειωμένοι με τους κωδικούς μιας χρήσης. Τους λαμβάνουν μέσω SMS ή μια ειδική εφαρμογή. Οι κωδικοί αυτοί πρέπει να συμπληρωθούν με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Η Apple θέλει να απλοποιήσει τη διαδικασία, βελτιώνοντας παράλληλα την ασφάλεια. 
Από το iOS 12, είναι δυνατό να υπάρχει ο κωδικός ασφαλείας που λαμβάνεται μέσω SMS μέσω των αιτήσεων του πληκτρολογίου.

Δύο προτάσεις έγιναν από τους μηχανικούς του WebKit, δηλαδή την μηχανή rendering του προγράμματος περιήγησης του Safari. Η πρώτη συνίσταται στην εισαγωγή ενός τρόπου σύνδεσης των κωδικών που λαμβάνονται μέσω SMS με μια διεύθυνση URL. Αυτό γίνεται προσθέτοντας τη διεύθυνση URL σύνδεσης μέσα στο ίδιο το SMS. Ο δεύτερος στόχος είναι να δημιουργηθεί μια τυποποιημένη μορφή για SMS με κωδικούς ασφαλείας, έτσι ώστε τα προγράμματα περιήγησης και άλλες εφαρμογές να μπορούν εύκολα να ανιχνεύουν εισερχόμενα μηνύματα SMS, να αναγνωρίζουν το όνομα τομέα μέσα στο μήνυμα και στη συνέχεια να εξάγουν αυτόματα τον κωδικό όταν ολοκληρώστε τη λειτουργία σύνδεσης χωρίς περαιτέρω αλληλεπίδραση χρηστών.

Ένα τέτοιο σύστημα θα επέτρεπε στον χρήστη να εξοικονομεί χρόνο και να βελτιώνει την ασφάλεια στη διαδικασία, καθώς το τηλέφωνό του θα έχει επαληθεύσει ότι ο παραληφθέν κωδικός αντιστοιχεί στον ιστότοπο ή την εφαρμογή που το ζητά. Αναλυτικά, η Apple αναφέρει ότι η μορφή θα πρέπει να έχει ως εξής:

747723 είναι ο κωδικός επαλήθευσης για το [site name].
@ website.com # 747723

Η πρώτη γραμμή είναι για χρήστες που μπορεί να θέλουν να επαληθεύσουν. Η δεύτερη είναι για προγράμματα περιήγησης και εφαρμογές για να κατανοήσουν τι είναι ο κωδικός και σε ποιον ιστότοπο αντιστοιχεί.

Σε αυτό το σημείο, η Apple (WebKit) και η Google (Chromium) υποστηρίζουν αυτήν την ιδέα. Το Mozilla, το οποίο διαχειρίζεται τον Firefox, δεν έχει ακόμη αντιδράσει.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !