Το FBI καλεί την Apple να ξεκλειδώσει δύο iPhones που ανήκουν σε εγκληματίες

0
Το FBI επανήλθε για άλλη μια φορά στην Apple για να ζητήσει από τον κατασκευαστή να ξεκλειδώσει δυο iPhone . Τα δύο μοντέλα ανήκαν στον Mohammed Saeed Alshamrani, έναν σαουδαραβικό σκοπευτή που σκότωσε τρεις Αμερικανούς ναύτες στο Ναυτικό Αεροδρόμιο Pensacola στην Καλιφόρνια τον περασμένο μήνα.  
Η Apple έλαβε επιστολή από το FBI νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ζητώντας να ξεκλειδώσετε τα iPhones, ένα από τα οποία υπέστη ζημιά από ένα πυροβολισμό. Και τα δύο μοντέλα προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης και η ομοσπονδιακή αστυνομία των Ηνωμένων Πολιτειών δεν μπορεί να τους μαντέψει, γεγονός που τους εμποδίζει να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο. Ζητά, συνεπώς, από την Apple να την βοηθήσει με το ξεκλείδωμα, εκτός από το ότι η Apple δεν έχει πρόσβαση σε ένα iPhone που προστατεύεται από κωδικό πρόσβασης, λόγω της ασφάλειας που εφαρμόζεται σε επίπεδο του iOS.

"Έχουμε το μέγιστο σεβασμό για την επιβολή του νόμου και πάντα συνεργαζόμαστε για να τους βοηθήσουμε στις έρευνές τους", δήλωσε η Apple στο NBC News . "Όταν το FBI μας ρώτησε για αυτό το θέμα πριν από ένα μήνα, τους έχουμε δώσει όλα τα δεδομένα που έχουμε και θα συνεχίσουμε να τους βοηθάμε με τα δεδομένα που έχουμε", πρόσθεσε ο κατασκευαστής.

Η υπόθεση αυτή μπορεί να υπενθυμίσει ότι το 2016, όταν το FBI ήθελε την Apple να ξεκλειδώσει το iPhone 5c του Syed Farook, ενός από τους σκοπευτές στη δολοφονία του San Bernardino που σκότωσε 16 άτομα (συμπεριλαμβανομένων των επιτιθέμενων). Η αμερικανική κυβέρνηση βρήκε τελικά βοήθεια από την Cellebrite που είχε τον τρόπο από ένα κενό ασφαλείας για να έχει πρόσβαση στα δεδομένα από το iPhone.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !