Το iOS 13.3.1 επιτρέπει την απενεργοποίηση του Ultra Wideband του iPhone 11 και του εντοπισμού του

0
Η δεύτερη έκδοση beta tου iOS 13.3.1, που κυκλοφόρησε πρόσφατα , περιλαμβάνει ένα νέο χαρακτηριστικό που αφορά την τεχνολογία Ultra Wideband, αυτή η τεχνολογία βρίσκεται στο iPhone 11, το iPhone 11 Pro και το iPhone 11 Pro Max.  
Οι χρήστες είναι πλέον σε θέση να απενεργοποιήσουν τη θέση που χρησιμοποιείται από αυτό το τσιπ.

Αυτή η ρύθμιση ακολουθεί μια μίνι διαμάχη που γεννήθηκε τον περασμένο μήνα, όταν ο ερευνητής ασφάλειας Brian Krebs ανακάλυψε ότι το iPhone 11 συλλέγει και μεταδίδει δεδομένα της τοποθεσίας χρήστη . Εξήγησε ότι ακόμη και αν όλες οι ρυθμίσεις τοποθεσίας iOS είχαν απενεργοποιηθεί, ωστόσο τα iPhone 11 συνέχισαν να μοιράζονται πληροφορίες με την Apple.

Η Apple απάντησε σε αυτή την ιστορία εξηγώντας ότι το Ultra Wideband "υπόκειται στις διεθνείς ρυθμιστικές απαιτήσεις που απαιτούν την απενεργοποίησή του σε ορισμένες τοποθεσίες" . Ως εκ τούτου, οι υπηρεσίες τοποθεσίας iOS χρησιμοποιούνται "για να διαπιστωθεί εάν το iPhone βρίσκεται σε αυτές τις απαγορευμένες θέσεις, προκειμένου να απενεργοποιήσετε την Ultra Wideband και να συμμορφωθείτε με τους κανονισμούς" .

Με το iOS 13.3.1, η Apple προσφέρει μια επιλογή για να κόψει εντελώς το τσιπ U1 που χρησιμοποιείται για Ultra Wideband και συνεπώς τη συλλογή δεδομένων θέσης. Η Apple προειδοποιεί εξ ολοκλήρου ότι η απενεργοποίηση της ρύθμισης μπορεί να έχει επιπτώσεις στην απόδοση των Bluetooth και Wi-Fi, εκτός από την Ultra Wideband.

Η ρύθμιση βρίσκεται στην ενότητα Απόρρητο/ Υπηρεσίες τοποθεσίας/ Υπηρεσίες συστήματος. Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα του iOS 13.3.1 στην τελική έκδοση, η Apple δεν δίνει προς το παρόν καμία ημερομηνία κυκλοφορίας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !