Η αστυνομία της Σκωτίας φαίνεται να έχει πρόσβαση σε δεδομένα από κλειδωμένα iPhones

0
Η αστυνομία της Σκωτίας έχει δημιουργήσει νέα «ηλεκτρονικά περίπτερα» τα οποία θα λειτουργούν από τις 20 Ιανουαρίου. Αυτά τα ηλεκτρονικά περίπτερα είναι υπολογιστές που επιτρέπουν την επιβολή του νόμου στην πρόσβαση σε δεδομένα από κλειδωμένα smartphones και το iPhone φαίνεται να βρίσκεται στη λίστα. 
Ένα βίντεο επίδειξης εξηγεί τη διαδικασία σε ένα smartphone Xiaomi που έχει δοκιμαστεί προς το παρόν. Η αστυνομία μπορεί στη συνέχεια να εξαγάγει τα δεδομένα από το smartphone, την κάρτα SIM ή την κάρτα microSD. Όσον αφορά τα ίδια τα δεδομένα, υπάρχουν επαφές, SMS, MMS, ημερολόγιο, φωτογραφίες, μουσική, βίντεο, ήχοι κλήσης, αρχεία καταγραφής κλήσεων ή αρχεία. Όλα αυτά μπορούν να ανακτηθούν όταν πρόκειται να εξεταστεί ένα smartphone που ανήκει σε έναν εγκληματία.

Η αστυνομία της Σκωτίας αναφέρει ότι αναπτύσσονται 41 περίπτερα cyber και χρησιμοποιούνται μόνο από εξειδικευμένους ανθρώπους. "Αν εντοπιστούν στοιχεία σε μια συσκευή, θα υποβληθεί σε ένα κέντρο Digital Forensics για περαιτέρω εξέταση και προετοιμασία για το δικαστήριο. Εάν όχι, ίσως μπορέσουμε να επιστρέψουμε τη συσκευή στον ιδιοκτήτη της ", δήλωσε η αστυνομία.

Επιπλέον, η αστυνομία λέει ότι μπορούν να πάρουν τα χέρια τους τους "περισσότερους κωδικούς πρόσβασης" σε κλειδωμένα smartphones. Ωστόσο, η αστυνομία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !