Τα τηλέφωνα Android είναι τώρα πιο ασφαλείς από ό, τι τα iPhones της Apple

0
Μια νέα έκθεση που δημοσιεύτηκε ισχυρίζεται ότι τα τηλέφωνα Android έχουν γίνει πιο ανθεκτικά για να "σπάσουν" από τα iPhones τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό είναι αντίθετο με την πεποίθηση των περισσότερων καταναλωτών που πιστεύουν ότι τα iPhones είναι ασφαλέστερα σε σύγκριση. 
Σύμφωνα με μια νέα αναφορά της Vice , το λογισμικό UFED 4PC της Cellbrite μπορεί να αποσπάσει από το iPhone X (ή παλαιότερες συσκευές) όλα τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων καταγραφής κλήσεων, επαφών, δεδομένων GPS και μηνυμάτων. Ακόμα και τα μερικά δεδομένα από εφαρμογές οπως Instagram, LinkedIn, Pinterest, Snapchat και Twitter μπορούν να εξαχθούν. Ωστόσο, δεν θα μπορούσε καποιος να πάρει τόσα στοιχεία από smartphones Android όπως το Google Pixel 2 και το Samsung Galaxy S9.

Το Galaxy S9 και το Pixel 2 δεν επέτρεψαν την εξαγωγή απο δεδομένα σχετικά με GPS, κοινωνικά μέσα ή περιήγηση στο διαδίκτυο. Δεν ήταν δυνατή η εξαγωγή αρχείων καταγραφής κλήσεων και μηνυμάτων από το tablet Ellipsis 8 από την Verizon και το Galaxy Tab S2. Παρά τους ισχυρισμούς σχετικά με τα backdoors στις συσκευές Huawei, δεν μπορούσαν να εξαχθούν πληροφορίες από το Mate 20 Pro. Προφανώς, ακόμη και οι κυβερνητικές υπηρεσίες παρατηρούν ότι οι συσκευές Android γίνονται πιο σκληρές για να σπάσουν.

Η Cellbrite είναι η διάσημη ισραηλινή εταιρεία ασφάλειας που είναι γνωστή, η οποία επιτρέπει στις κυβερνητικές εγκληματολογικές υπηρεσίες να μπουν σε κλειδωμένα smartphones . Η Grayshift, μια άλλη εταιρία ασφάλειας, έχει κατασκευάσει μια παρόμοια συσκευή γνωστή ως GreyKey. Η Apple συμμετείχε σε μια μάχη με αυτές τις επιχειρήσεις όπου και αναστέλλει τις γνωστές ευπάθειες που χρησιμοποιούν οι Cellbrite και η GreyKey για την αποτροπή των iPhones, αλλά οι επιχειρήσεις αυτές βρίσκουν πάντα νεότερες μεθόδους.

Αυτές οι μηχανές hacking συνδέονται στις θύρες του iPhones και χρησιμοποιούν μια τεχνική ωμής δύναμης για να εισαγάγετε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς κωδικών 999.999 για να ξεκλειδώσετε τις συσκευές. Με την ενημέρωση του iOS 11.4.1, η Apple προσπάθησε να καταστήσει άχρηστη αυτή τη μέθοδο, περιορίζοντας τη χρήση των θύρων μόνο για τη φόρτιση όταν ξεκλειδωθούν. Ωστόσο, οι Cellbrite και Grayshift ξεπέρασαν αυτούς τους περιορισμούς μέσα σε λίγους μήνες .

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !