Η Apple συμμετέχει στη συμμαχία FIDO για την τυποποίηση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων

0
Είναι πλέον επίσημο πως η Apple έχει προσχωρήσει στη συμμαχία FIDO . Αλλά τι θα μας προσφέρει η FIDO; Η FIDO Alliance συγκεντρώνει εταιρείες (όπως το Facebook, το ARM, την Amazon, τη Microsoft, τη Samsung, τη Paypal κλπ.) Που έχουν θέσει ως στόχο την τυποποίηση των στοιχείων για την εξασφάλιση των online συνδέσεων.   
Λεπτομερέστερα, η FIDO έχει αναπτύξει ένα πρότυπο ελέγχου ταυτότητας U2F (universal authentication double factor) δυο παραγόντων. Ένα πρότυπο που είναι ήδη στη δεύτερη γενιά του (και φυσικά η ασφάλεια των συνδέσεων ενισχύεται με κάθε νέα γενιά).

Ο έλεγχος διπλού παράγοντα είναι ήδη ευρέως διαδεδομένος στα προϊόντα της Apple (και βασίζεται ήδη στο πρότυπο U2F). Κατά τη διάρκεια της τεράστιας διαρροής του iCloud, ο Καλιφορνέζος γίγαντας προσπάθησε ακόμη να υπενθυμίσει στους χρήστες του τα οφέλη αυτού του συστήματος πιστοποίησης. Η συμμετοχή της Apple στο FIDO είναι τουλάχιστον καθησυχαστική και αποδεικνύει ότι μπορεί να είναι οπαδός των «κλειστών κήπων» και των «ιδιοκτησιακών» λύσεων, αλλά η ασφάλεια από ομαδική δουλειά έχει μερικές φορές προτεραιότητα έναντι όλων των άλλων.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !