Πρόστιμο εκατομμυρίων στην Apple από τη Γαλλία για την επιβράδυνση των iphone

0
Η υπηρεσία καταστολή της απάτης (DGCCRF) αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ στην Apple για την επιβράδυνση της απόδοσης του iPhone με ενημερώσεις στο iOS. Ο κατασκευαστής θα πρέπει επίσης να δημοσιεύσει ένα δελτίο τύπου στον ιστότοπό της για να εξηγήσει την απόφαση στους καταναλωτές του.  
Όλα ξεκίνησαν με ένα παράπονο που κατατέθηκε από τη συσχέτιση του προγράμματος HOP (Διακοπή απαξίωσης). Στη συνέχεια, ο εισαγγελέας του Παρισιού που ανέλαβε αυτήν την υπόθεση ξετύλιξε το κουβάρι. "Οι καταναλωτές θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί για τον κίνδυνο της ενημέρωσης. Αυτή η έλλειψη πληροφόρησης για τους καταναλωτές αποτελεί παραπλανητική εμπορική πρακτική λόγω παράλειψης ", εξηγεί ο Loïc Tanguy, διευθυντής πρόληψης της απάτης, στο Παρίσι .

Τα 25 εκατομμύρια ευρώ που είναι το πρόστιμο είναι ρεκόρ στη Γαλλία για την καταστολή της απάτης. "Οι καταναλωτές θέλουν πιο βιώσιμα προϊόντα για να διατηρήσουν τον πλανήτη και την αγοραστική τους δύναμη. Το DGCCRF βρίσκεται σε καθημερινή βάση για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτές και να προστατεύσει τους Γάλλους ", δήλωσε ο Bruno Le Maire, Υπουργός Οικονομίας.

Η Apple αντέδρασε στην απόφαση και το πρόστιμο. "Ο στόχος μας ήταν πάντα η δημιουργία ασφαλών προϊόντων που εκτιμούν οι πελάτες μας. και καθιστώντας το iPhone όσο το δυνατόν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αποτελεί σημαντικό κομμάτι του. Είμαστε δυσαρεστημένοι με αυτό το αποτέλεσμα του DGCCRF " . Υπενθυμίζεται ότι ο κατασκευαστής είχε ήδη ζητήσει συγγνώμη από το εξωτερικό, προτού προσφέρει προσωρινά την αλλαγή μπαταρίας iPhone στα € 29.

Ποιο είναι το πρόβλημα, παρεμπιπτόντως; Η Apple πρότεινε μια ενημέρωση που θα μείωνε την απόδοση του iPhone του οποίου η μπαταρία ήταν αδύναμη. Η Apple δεν είχε πει τίποτα στην αρχή και ορισμένοι χρήστες ανακάλυψαν ότι το iPhone τους ξαφνικά έγινε αργό. Μετά από μια  διαμάχη, η Apple αντέδρασε και ανέλυσε λεπτομερώς τι έκανε.

Έχουν υπάρξει πολλές καταγγελίες σε όλο τον κόσμο με στόχο την Apple για το θέμα αυτό. Στη Γαλλία, η "καταστολή της απάτης" αναγγέλλει ότι η Apple πρέπει να καταβάλει το πρόστιμο για "παραπλανητική πρακτική εμπορίας με παράλειψη" . Ωστόσο, "η έρευνά μας δεν ανέδειξε την προγραμματισμένη απαξίωση με τη νομική έννοια" , υπογραμμίζει ο Loïc Tanguy. Δεν θα υπάρξει αποζημίωση για τα 15.000 «θύματα» που αντιμετώπισαν τις επιβράδυνση και προχώρησαν στην ενημέρωση.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !