iPhone 12:Η Apple σκοπεύει να αναπτύξει τη δική της μονάδα κεραίας

0
Η Apple συνεργάζεται με την Qualcomm για την προετοιμασία ολόκληρου του τμήματος του δικτύου του iPhone 12, καθώς το smartphone θα έχει ένα μόντεμ 5G από την Qualcomm . Η Apple χρειάστηκε επίσης να χρησιμοποιήσει την υπομονάδα κεραίας της Qualcomm, αλλά η τρέχουσα δουλειά δεν είναι ικανοποιητική για το γούστο της και επομένως το ενδιαφέρον για τη δημιουργία της δικής της μονάδας σύμφωνα με την Fast Company είναι έντονο. 
Το αρχικό έργο ήταν να χρησιμοποιηθεί η υπομονάδα κεραίας QTM 525 από την Qualcomm, αλλά η Apple πιστεύει ότι δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της. Η δημιουργία της δικής της μονάδας είναι ένα επικίνδυνο στοίχημα εν πάση περιπτώσει, επειδή η Apple είχε ήδη προβλήματα στο παρελθόν με το iPhone της. Η πιο γνωστή περίπτωση είναι το iPhone 4 και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, το οποίο θα μπορούσε να εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο κρατήθηκε το smartphone απο το χρήστη. Επιπλέον, η Fast Company εξηγεί ότι ένας πρόσφατος σχεδιασμός κεραίας (δεν προσδιορίζεται ποιος) απαιτούσε διπλάσια ενέργεια από τις κεραίες του ανταγωνισμού για να προσφέρει το ίδιο ραδιοφωνικό σήμα.

Ένα άλλο στοίχημα για την Apple είναι ότι το 5G εξακολουθεί να είναι κάτι πολύ πρόσφατο και ότι ο σχεδιασμός της κεραίας είναι περίπλοκος λόγω της λειτουργίας (οι κεραίες στέλνουν και δέχονται σήματα υψηλότερης συχνότητας από τις προηγούμενες γενιές). Επομένως, ο σχεδιασμός είναι πολύ σημαντικός αφού και η παραμικρή ατέλεια στην κεραία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα λήψης.

Στην περίπτωση του iPhone 12, η ​​Apple θα χρησιμοποιήσει δύο μέρη που επικοινωνούν μεταξύ τους για να σχηματίσουν μια ακτίνα ραδιοσήματος. Η δέσμη μπορεί να κατευθύνεται ηλεκτρονικά σε διαφορετικές κατευθύνσεις χωρίς να κινείται η κεραία. Και διευκρινίζεται ότι η Apple εξακολουθεί να σχεδιάζει ένα σχέδιο Β σε περίπτωση που η μονάδα κεραίας δεν είναι έτοιμη: και να χρησιμοποιήσει αυτήν της Qualcomm.

Τέλος, η Fast Company εξηγεί ότι η Apple θα πρέπει να αγωνιστεί να αφομοιώσει τα δικαιώματα που ζήτησε η Qualcomm για να χρησιμοποιεί τα μόντεμ της. Η Apple πρέπει να πληρώσει επιπλέον τα τσιπ στην Qualcomm και την πνευματική ιδιοκτησία.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !