Και η MI5 θέλει την backdoor του IOS

0
H MI5 , το διάσημο βρετανικό πρακτορείο κατασκοπείας που έγινε σε όλους γνωστό χάρη στον James Bond, θέλει να έχει μια κερκόπορτα σε κινητά τηλέφωνα για να έχει πρόσβαση σε όλα τα κρυπτογραφημένα μηνύματα.   
Ο Andrew Parker , ο προϊστάμενος του οργανισμού, εξηγεί ότι θα είναι μόνο για "εξαιρετικές περιπτώσεις", η οποία δεν αλλάζει πολύ από τεχνική άποψη στο ότι μια πίσω πόρτα παραμένει πίσω πόρτα και μπορεί πάντα τελικά αποτελούν σημείο πρόσβασης στα κινητά δεδομένα, τόσο για υπηρεσίες κατασκοπείας (από ΟΛΕΣ τις χώρες), όσο και για κακόβουλους κλέφτες.

Ο Andrew Parker παραδέχεται ότι φοβάται τη στιγμή που τα μηνύματα του Facebook τελικά θα κρυπτογραφηθούν από άκρη σε άκρη και πιστεύει ότι δεν πρέπει ποτέ να υπάρξει « καποιος παράδεισος» για άτομα που είναι ύποπτα για την τρομοκρατία. Το αίτημα της MI5 υποκινείται από ένα σημείωμα του βρετανικού οργανισμού Cybersecurity, το οποίο φαντάζει μια τεχνολογία που επιτρέπει την ταυτόχρονη αποστολή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων στον παραλήπτη και ταυτόχρονα σε μια προστατευόμενη περιοχή η οποία θα μπορούσε να ξεκλειδωθεί από τις αρχές μέσω του κλειδί κρυπτογράφησης (το οποίο θα αποστέλλεται ταυτόχρονα με το μήνυμα). Η χρήση του κλειδιού θα εξαρτηθεί φυσικά από το άνοιγμα εντολής. Περιττό να πούμε ότι για την Apple, η οποία κατέστησε την κρυπτογράφηση δεδομένων ένα από τα ισχυρά σημεία του iPhone, αυτή η διαδικασία θα ήταν αναμφίβολα σαν ένας πραγματικός εφιάλτης της ασφάλειας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !