Και η Apple μειώνει δραματικά την ποιότητα βίντεο στην Apple TV +

0
Η Apple πραγματοποίησε μια ποιοτική αλλαγή στην υπηρεσία της Apple TV + στην Ευρώπη . Η προτεινόμενη απόδοση της εικόνας είναι πολύ κακή, μέχρι που δεν είναι καν HD. Αρκεί να πούμε ότι είμαστε μακριά από 4K με HDR, δηλαδή το υψηλότερο επίπεδο που προσφέρει η υπηρεσία ροής της Apple. 
Οι χρήστες έχουν παρατηρήσει την πτώση των τελευταίων ωρών. Η Apple σίγουρα ακολούθησε το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο συνίσταται στη μείωση της ποιότητας βίντεο που προσφέρουν οι υπηρεσίες συνεχούς ροής για την ανακούφιση των δικτύων που έχουν μεγάλη ζήτηση προς το παρόν με την τηλεργασία και τους ανθρώπους που περιορίζονται στα σπίτια τους. Το βίντεο (και συνεπώς οι υπηρεσίες ροής) είναι το στοιχείο που καταναλώνει το μεγαλύτερο εύρος της ζώνης.

Το Netflix , το YouTube και το Amazon Prime Video έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα μειώσουν την ποιότητα του βίντεο στις υπηρεσίες τους, αντίστοιχα. Αλλά στην περίπτωση της Apple TV +, είναι αρκετά προκλητικό, τόσο πολύ ώστε να καταλήξουμε σε 640p (HD είναι 720p, Full HD είναι 1080p και 4K είναι 2160p). Σαν αποτέλεσμα αυτό έχει η ποιότητα της εικόνας να είναι πραγματικά υποβαθμισμένη, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Κατά συνέπεια, η Apple αποφάσισε πραγματικά να περιορίσει την κατανάλωση, με μάλλον κακή ποιότητα. Από την πλευρά της, η Netflix διασφαλίζει ότι η μείωση της ποιότητας δεν θα χαλάσει την εμπειρία των χρηστών. Στο YouTube, το HD μειώνεται από προεπιλογή στα βίντεο (αλλά είναι δυνατό να το ενεργοποιήσετε χειροκίνητα).

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !