Η χρήση CarPlay η του Android Auto μπορεί να επηρεάσει την οδήγηση επικίνδυν

0
Είναι το CarPlay και το Android Auto επικίνδυνα κατά την οδήγηση; Μια μελέτη της IAM RoadSmart, μιας ανεξάρτητης φιλανθρωπικής οργάνωσης για την οδική ασφάλεια στο Ηνωμένο Βασίλειο, δείχνει ότι η απάντηση είναι ναι, τουλάχιστον σε σύγκριση με άλλες χρήσεις. 
Η μελέτη επικεντρώνεται στον έλεγχο του χρόνου αντίδρασης των οδηγών. Οι οδηγοί ανταποκρίνονται κατά 36% πιο αργά όταν χρησιμοποιούν τη λειτουργία φωνής στο CarPlay και 57% πιο αργά όταν χρησιμοποιούν την οθόνη αφής για να αλληλεπιδράσουν με το CarPlay.Για την σύγκριση, η αποστολή μηνυμάτων SMS είχε ως αποτέλεσμα 35% βραδύτερο χρόνο απόκρισης και η χρήση του κινητού τηλεφώνου είχε ως αποτέλεσμα 46% βραδύτερο χρόνο απόκρισης.

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε τρία στάδια όπως στην κανονική οδήγηση, οδήγηση με CarPlay / Android Auto που ζητήθηκε με φωνητικό έλεγχο και οδήγηση με το CarPlay / Auto που ζητήθηκε με τη χρήση της οθόνης αφής. Οι οδηγοί έπρεπε να ξεκινήσουν την μουσική στο Spotify και το BBC Radio, να χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή GPS για να μεταβούν σε εστιατόριο ή βενζινάδικο, να διαβάσουν τα μηνύματα κειμένου, να κάνουν κλήσεις, όλα ενώ ενεργοποιούν τους προβολείς του αυτοκινήτου, πατώντας μια κόκκινη μπάρα που εμφανίζεται στην οθόνη.

Ο στόχος ήταν να δει κανείς τον χρόνο αντίδρασης. Η ποιότητα οδήγησης μετρήθηκε με τον χρόνο αντίδρασης στην κόκκινη ράβδο, τα μέτρα συμπεριφοράς (όπως ταχύτητα, διατήρηση της θέσης στη λωρίδα, κοιτάζοντας) και την απόδοση που υπολογίζεται από τον ίδιο τον οδηγό.

Με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης, η IAM RoadSmart καλεί τη βιομηχανία και την κυβέρνηση να δοκιμάσουν και να εγκρίνουν ανοιχτά το CarPlay και το Android Auto για να αναπτύξουν "συνεπή πρότυπα που συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση της απόσπασης προσοχής του οδηγού" .

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !