Coronavirus: Η Apple απορρίπτει εφαρμογές αν δεν ειναι κρατικές η από οργανισμό υγείας

0
Υπάρχουν πολλές πληροφορίες που κυκλοφορούν σε ολόκληρο το κόσμο σχετικά με τον κοροναϊό και η Apple ξέρει ότι αυτό είναι ένα πολύ λεπτό θέμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εφαρμογές που αφορούν τον κινεζικό ιό απορρίπτονται εάν δεν προέρχονται από κυβέρνηση ή οργανισμό υγείας. 
Τέσσερις ανεξάρτητοι προγραμματιστές δήλωσαν στο CNBC ότι η Apple απέρριψε τις αιτήσεις τους σχετικά με τον κοροναϊό. Σκοπός τους ήταν να παράσχουν στατιστικά στοιχεία για τις περιπτώσεις μόλυνσης ανά χώρα. Ορισμένες από τις εφαρμογές βασίστηκαν σε δεδομένα που προέρχονται από πηγές που πιστεύεται ότι είναι αξιόπιστες, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ένας από τους προγραμματιστές δήλωσε ότι ένας υπάλληλος της Apple εξήγησε στο τηλέφωνο ότι οτιδήποτε σχετίζεται με τον κοροναϊό θα πρέπει να προσφέρεται από μια επίσημη υπηρεσία υγείας ή από την κυβέρνηση. Ένας άλλος προγραμματιστής έλαβε γραπτή απάντηση ότι "οι αιτήσεις που περιέχουν δεδομένα σχετικά με τις τρέχουσες ιατρικές πληροφορίες πρέπει να υποβάλλονται από αναγνωρισμένο ίδρυμα".

Στόχος είναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η διάδοση ψευδών πληροφοριών. Η Apple δεν είναι η μόνη ομάδα τεχνολογίας που υιοθετεί αυτήν την προσέγγιση. Η Amazon, για παράδειγμα, έχει προειδοποιήσει τους πωλητές ότι θα αφαιρέσει τα προϊόντα τους που ισχυρίζονται ότι θα σταματήσουν τον κοροναϊό. Από την πλευρά των κοινωνικών μέσων, το Facebook και το Twitter έχουν απαγορεύσει τις παραπλανητικές διαφημίσεις που σχετίζονται με τον κοροναϊό. Και στο Android, το Play Store εμφανίζει μηδενικά αποτελέσματα αν ψάχνουμε για "coronavirus".

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !