Οι πωλήσεις iPhone κατέρρευσαν κατά 60% στην Κίνα τον Φεβρουάριο λόγω του κοροναϊού

0
Το εκτεταμένο κλείσιμο των εργοστασίων στην Κίνα λόγω της επιδημίας του coronavirus έπληξε και τις πωλήσεις iPhone σκληρά στην περιοχή. Τα στοιχεία της κυβέρνησης δείχνουν ότι η Apple πώλησε λιγότερο από μισό εκατομμύριο iPhone το Φεβρουάριο, καθώς οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 60% σε ετήσια βάση. 
Τον Φεβρουάριο του 2020, συνολικά 6,34 εκατομμύρια smartphones μεταφέρθηκαν στην Κίνα - κάτω από 54,7% από τα 14 εκατομμύρια που πωλήθηκαν τον ίδιο μήνα το 2019. Αυτή ήταν η χαμηλότερη καταγεγραμμένη αποστολή στην Κίνα από το 2012, όταν η Ακαδημία Πληροφορίας και Επικοινωνιών της Κίνας (CAICT) άρχισε να αναφέρει τέτοια δεδομένα.

Ενώ τον Φεβρουάριο του 2019, η Apple έστειλε 1,27 εκατομμύρια iPhone, οι αποστολές της μειώθηκαν σε μόλις 494.000 μονάδες φέτος. Για λόγους σύγκρισης, τον Ιανουάριο, η εταιρεία είχε στείλει πάνω από 2 εκατομμύρια iPhone στην περιοχή.

Τα κινεζικά Android OEM, όπως η Xiaomi και η Huawei, επηρεάστηκαν περισσότερο από την πτώση των πωλήσεων, καθώς η συνολική διάθεση των smartphone τους μειώθηκε σε 5,85 εκατομμύρια μονάδες από 12,72 εκατομμύρια μονάδες το Φεβρουάριο του 2019.

Η μαζική μείωση των πωλήσεων iPhone στην Κίνα τον Φεβρουάριο δεν προκαλεί έκπληξη. Η Apple χρειάστηκε να κρατήσει κλειστά την πλειονότητα των καταστημάτων λιανικής πώλησης σε όλη τη χώρα για περισσότερο από δύο εβδομάδες εξαιτίας της επιδημίας του ιού. Ο ιός επηρέασε επίσης τα κινεζικά σχέδια Νέου Έτους που αναμενόταν να κυριαρχήσει η Apple αυτή τη φορά. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Apple εξέδωσε αναθεωρημένη καθοδήγηση για τα έσοδα του τελευταίου τριμήνου και σημείωσε ότι θα χάσει τα έσοδά της για αυτή την περίοδο.

Τα καταστήματα λιανικής της Apple στην Κίνα άνοιξαν εκ νέου, αλλά οι πωλήσεις των iPhone για αυτό το μήνα εξακολουθούν να αναμένεται να είναι χαμηλότερες από το προηγούμενο έτος λόγω των περιορισμών της ζήτησης και της προσφοράς.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !