Η Apple και η Google θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση του κορωναϊού

0
Η Apple και η Google ανακοινώνουν σήμερα ότι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση του κορωναϊού . Οι δύο ομάδες θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογίας Bluetooth για να βοηθήσουν τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς υγείας να μειώσουν την εξάπλωση του ιού, με την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών στην καρδιά του σχεδιασμού.  
Δεδομένου ότι ο COVID-19 μπορεί να μεταδοθεί μέσω γειτνίασης με ένα μολυσμένο άτομο, οι υπάλληλοι της υγείας έχουν διαπιστώσει ότι η παρακολούθηση επαφών είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που συμβάλλει στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Συνεπώς, η Apple και η Google θα ξεκινήσουν μια ολοκληρωμένη λύση που θα περιλαμβάνει API και την τεχνολογία ενός λειτουργικού συστήματος για να βοηθήσει στην ενεργοποίηση της παρακολούθησης επαφών. Δεδομένης της επείγουσας ανάγκης, το σχέδιο είναι να εφαρμοστεί αυτή η λύση σε δύο στάδια, διατηρώντας ταυτόχρονα στέρεες προστασίες όσον αφορά την ιδιωτική ζωή των χρηστών.

Αρχικά, τον Μάιο, οι δύο εταιρείες θα εκκινήσουν τα API που θα επιτρέπουν τη λειτουργικότητα μεταξύ συσκευών Android και iOS, χρησιμοποιώντας εφαρμογές από υγειονομικές αρχές. Αυτές οι επίσημες εφαρμογές μπορούν να μεταφορτωθούν από χρήστες μέσω του App Store στο iOS και του Google Play Store στο Android.

Σε ένα δεύτερο βήμα, τους επόμενους μήνες, η Apple και η Google θα εργαστούν για την υλοποίηση μιας ευρύτερης πλατφόρμας παρακολούθησης επαφών με βάση το Bluetooth, ενσωματώνοντας αυτή τη λειτουργία στις υποκείμενες πλατφόρμες. Αυτή η λύση,  ειναι πιο ισχυρή από ένα API, όπου θα επέτρεπε όχι μόνο τη συμμετοχή ενός μεγαλύτερου αριθμού ατόμων σε εθελοντική βάση αλλά και την αλληλεπίδραση ενός ευρύτερου οικοσυστήματος αιτήσεων με κυβερνητικές υγειονομικές αρχές.

«Μέσω στενής συνεργασίας και συνεργασίας με προγραμματιστές, κυβερνήσεις και ενδιαφερόμενους της υγειονομικής περίθαλψης, ελπίζουμε να αξιοποιήσουμε τη δύναμη της τεχνολογίας για να βοηθήσουμε τις χώρες σε όλο τον κόσμο να επιβραδύνουν τη διάδοση του COVID-19 και να επιταχύνουν την επιστροφή σε μια φυσιολογική ζωή " , ολοκληρώνουν με την ανακοίνωση τους η Apple και η Google.

Ο Tim Cook, το αφεντικό της Apple, και ο Sundar Pichai,  οι δύο ηγέτες λένε ότι θα συνεργαστούν για το θέμα αυτό.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !