Η Apple κερδίζει τον πρώτο γύρο της έφεσης και θα μπορούσε να ανακτήσει τα 13 δισεκατομμύρια ευρώ της από την Ευρώπη

0
Είναι το πρώτο μεγάλο χτύπημα που παραδέχτηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον αγώνα της κατά των GAFA . Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι φορολογικές συμφωνίες μεταξύ της Apple και της Ιρλανδίας δεν αντιβαίνουν στους ευρωπαϊκούς κανόνες.  
Οι δικαστές παραδέχονται ότι δεν μπόρεσαν να αποδείξουν «την ύπαρξη επιλεκτικού οικονομικού πλεονεκτήματος», που σημαίνει με άλλα λόγια ότι η Apple θα μπορούσε να ανακτήσει τα 13 δισεκατομμύρια ευρώ που «παγώνονται» σήμερα σε ένα χρηματοοικονομικό ίδρυμα . Αυτό το ποσό αντιστοιχεί σε αναπροσαρμογή φορολογικών καθυστερήσεων που υπολογίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Αύγουστο του 2016.

Για την Επιτροπή, η Apple επωφελήθηκε εδώ και χρόνια από ειδικούς φορολογικούς όρους από την ιρλανδική κυβέρνηση, συνθήκες που θεωρούνται δυσμενείς έναντι άλλων εταιρειών που εδρεύουν στην Ιρλανδία. Μετά από αυτήν την απόφαση σοκ, η Apple και η ιρλανδική κυβέρνηση άσκησαν αμέσως έφεση, μια νομική διαδικασία που μόλις σήμερα κατέληξε σε ηχηρή επιτυχία. Όλα δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, και η Apple δεν είναι σε θέση να ανακτήσει τα 13 δισεκατομμύρια ευρώ της για το λόγο ότι με τη σειρά του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μπορεί να ασκήσει έφεση.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !