Η συμφωνία της Apple και της Google για προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης ενοχλεί τη ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου

0
Η Google πληρώνει δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο στην Apple για να κάνει τη μηχανή αναζήτησης της προεπιλογή στα iPhone, iPad και Mac στο Safari. Το 2018, για παράδειγμα, η Google πλήρωσε 9 δισεκατομμύρια δολάρια στην Apple . Και οι δύο εκμεταλλεύονται τη συμφωνία και αυτό φαίνεται ενοχλεί την πλευρά του Ηνωμένου Βασιλείου. 
Η βρετανική αρχή ανταγωνισμού πιστεύει ότι η συμφωνία μεταξύ της Apple και της Google έχει αντίκτυπο σε άλλες μηχανές αναζήτησης, όπως οι Bing, Yahoo και DuckDuckGo. Προσφέρονται σαν εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης σε iPhone, iPad και Mac, αλλά εναπόκειται στους χρήστες να κάνουν την αλλαγή (Ρυθμίσεις> Safari> Μηχανή αναζήτησης). Για τη Βρετανική Αρχή Ανταγωνισμού, η Apple θα πρέπει να προσφέρει στους χρήστες να επιλέξουν τη μηχανή αναζήτησής τους (για παράδειγμα στην πρώτη εκκίνηση του Safari) αντί να θέσουν απευθείας της Google.

"Δεδομένου του αντίκτυπου του προεγκατεστημένου περιεχομένου και των προεπιλεγμένων ενεργειών σε κινητές συσκευές και το μεγάλο μερίδιο αγοράς της Apple, πιστεύουμε ότι οι υπάρχουσες συμφωνίες μεταξύ της Apple και της Google δημιουργούν ένα σημαντικό εμπόδιο στην είσοδο και επέκταση για τους αντιπάλους, η οποία επηρεάζει τον ανταγωνισμό μεταξύ κινητών μηχανών αναζήτησης ", γράφει ο ρυθμιστής ανταγωνισμού. Προσθέτει ότι η Apple έχει λάβει «ένα σημαντικό μερίδιο» των 1,2 δισεκατομμυρίων λιρών (1,33 εκατομμύρια ευρώ) που κατέβαλε η Google το 2019 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης για τα προϊόντα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Θα μπορούσε να ζητηθεί από την Apple να ρυθμίσει μια οθόνη επιλογής, όπως συμβαίνει ήδη στο Android κατά την πρώτη κυκλοφορία. Ή η Apple θα μπορούσε να περιοριστεί στο επίπεδο δημιουργίας εσόδων. Σύμφωνα με την Apple, οι περιορισμοί δημιουργίας εσόδων είναι "πολύ ακριβοί" .

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !