Το iFixit
πήρε τα χέρια του σε ένα Apple Watch Series 6 και μας προσφέρει την αποσυναρμολόγηση του για να δούμε τι κρύβει. Αυτός ο τύπος αποσυναρμολόγησης είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρων για τη γνώση των στοιχείων που δεν έχουν αναλυθεί δημόσια από την Apple. 
Οπτικά, τα Apple Watch Series 5 και Apple Watch Series 6 μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερού. Και όμως, υπάρχει αλλαγή κάτω από την κουκούλα. Πρόκειται ιδιαίτερα για το ζήτημα μεγαλύτερης μπαταρίας. Το Apple Watch Series 6 περιλαμβάνει μπαταρία 1,17 Wh με το μοντέλο 44 mm, αύξηση 3,5% σε σύγκριση με το Apple Watch Series 5. Από την πλευρά του, το 40 mm έχει μπαταρία 1,024 Wh, η οποία είναι αύξηση 8,5% σε σχέση με το Apple Watch Series 5.

Το teardown δείχνει επίσης ότι η Apple έχει αφαιρέσει το στοιχείο για το Force Touch ( δεν προκαλεί έκπληξη ) και ότι το Taptic Engine είναι μεγαλύτερο από αυτό που περιλαμβάνεται στο Apple Watch Series 5. Κατά την άφιξη, το νέο Apple Watch είναι λίγο πιο λεπτό από το παλιό (10,4 mm έναντι 10,74 mm).

Όσο για την οθόνη, η Apple επέλεξε να τη συγχωνεύσει με την κορυφή της θήκης. Η περιοχή με τους αισθητήρες, η οποία έχει ενημερωθεί με νέους αισθητήρες για την παρακολούθηση του οξυγόνου στο αίμα, συγχωνεύεται με την κάτω πλευρά. Το iFixit εκπλήσσεται που η Apple μπόρεσε να τα κάνει όλα αυτά σε μια συμπαγή μορφή.

Το iFixit δίνει βαθμολογία 6 στα 10 για την επισκευή. Το κύριο μείον είναι ότι πολλά εύκαμπτα καλώδια για εξαρτήματα τοποθετούνται απευθείας στη θήκη του ρολογιού, η οποία απαιτεί μικροσυγκολλήσεις ακριβείας για την αντικατάστασή τους σε περίπτωση ζημιάς.