Το iPhone δεν φορτίζει μετά από το 80%; .. Δείτε πώς μπορεί να διορθωθεί

0

Χρησιμοποιείτε το
iOS 13 και παρατηρήσατε ότι το iPhone σας είναι πολύ αργό για να φορτιστεί. Χρησιμοποιώντας ακομη τον μετασχηματιστή ισχύος 5 watt  το iPhone σας για να φορτίσει την μπαταρία του στο 100 τοις εκατό,  έχει κολλήσει στο 80% ή και χαμηλότερα. Αυτό συμβαίνει επειδή η Apple παρουσίασε μια νέα δυνατότητα στο iOS 13 που επιβραδύνει τη φόρτιση αλλά για έναν καλό λόγο. 
 

Στο παρελθόν, γράψαμε για τρεις κακές συνήθειες που πιθανώς κάνετε που καταστρέφουν την μπαταρία του τηλεφώνου σας , και σε αυτό σπάσαμε τους κοινούς μύθους σχετικά με τη χρήση της μπαταρίας και τον αντίκτυπο που έχουμε στην ταχύτητα με την οποία μειώνεται η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Δυστυχώς, πάρα πολλοί από εμάς φορτίζουν τα τηλέφωνά τους εν μία νυκτί.

Παρόλο που η φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν αποτελεί απειλή για την μπαταρία μας, όπως πιστεύαμε προηγουμένως, είναι ένας από τους κύριους παράγοντες για τους οποίους το ίδιο iPhone, το οποίο χρησιμοποιούσατε να διαρκεί όλη μέρα, τώρα χρειάζεται χρέωση μετά από μερικές ώρες. Όταν το iPhone σας φορτίζει όλη τη νύχτα σε iOS 12 και κάτω, παραμένει στην μπαταρία 100% για ώρες κάθε φορά και αυτό κουράζει την μπαταρία. Επίσης, η θερμότητα που παράγεται με τη φόρτιση προσθέτει πίεση και η θερμότητα μεγάλης διάρκειας αυξάνει τη ζημιά.

Στο άρθρο μας, προτείνουμε ότι οι OEM περιλαμβάνουν μια επιλογή για τους χρήστες να ελέγχουν τις ρυθμίσεις φόρτισης. Αντί να επικεντρωθούμε στο χρόνο εκτέλεσης, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να διακόψουμε τον φορτιστή τηλεφώνου όταν φτάνει περίπου τη φόρτιση 80-85%. Αυτή η μικρή αλλαγή θα έκανε θαύματα για την μπαταρία σας, καθώς θα αποφύγατε το άγχος από το να διατηρήσετε υψηλότερο φορτίο και θα χρειαζόταν μικρότερος χρόνος φόρτισης. Φαίνεται ότι η Apple μας άκουσε.

Στο iOS 13, από προεπιλογή, το iPhone σας θα ενεργοποιήσει τη "Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας". Η νέα επιλογή θα σταματήσει αυτόματα το iPhone σας από την φόρτιση όταν φτάσει το 80 τοις εκατό. Σε αυτό το σημείο, το iPhone θα ενεργήσει σαν να ειναι στο 100 τοις εκατό και κάνει ό, τι μπορεί για να διατηρήσει το ποσοστό. Με βάση τις συνήθειες, τη χρήση και τις ρυθμίσεις, ακριβώς λίγο πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, θα αρχίσει να φορτίζεται ξανά, αυτή τη φορά αφήνοντας το τηλέφωνο να φτάσει στο 100%.

Η ρύθμιση είναι εξαιρετική χρήσιμη για τη διατήρηση της μπαταρίας σας. Αντί της προηγούμενης μεθόδου underclocking της CPU από την Apple, δεν θα έχετε καμία μείωση στην απόδοση. Μπορείτε να συνεχίσετε να φορτίζετε το iPhone σας κατά τη διάρκεια της νύχτας και η μπαταρία σας θα είναι λιγότερο "κουρασμένη", καθώς θα αρχίσει να φορτίζει μόνο πάνω από το 80 τοις εκατό όταν νομίζει ότι πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας. Χρησιμοποιεί την μηχανική εκμάθηση για να καταλάβει τις ρουτίνες και τις συνήθειές σας, καθώς και δεδομένα συναγερμού και άλλες προγραμματισμένες ρυθμίσεις.

Μπορεί να απενεργοποιηθεί πλήρως ή προσωρινά

Το πρόβλημα είναι, ίσως να μην θέλετε το iPhone σας να κάνει αυτό που περιγράφεται παραπάνω. Ανάλογα με το πόσο έντονο είναι το πρόγραμμά σας, το iPhone σας μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για να καταλάβει πότε χρησιμοποιείτε συνήθως τη συσκευή σας, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα ξυπνήσετε με το iPhone σας πιο κοντά στο 80 τοις εκατό αντί του 100 τοις εκατό. Για να το διορθώσετε, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία.

Για να επιταχύνετε την επόμενη φόρτιση γρηγορότερα, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις, επιλέξτε "Μπαταρία", επιλέξτε "Υγεία μπαταρίας" και, στη συνέχεια, επιλέξτε την εναλλαγή δίπλα στο "Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας".

 

 

Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο με τρεις επιλογές. Επιλέξτε "Ακύρωση" εάν έχετε αλλάξει γνώμη. Διαφορετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το "Απενεργοποίηση" για να το απενεργοποιήσετε πλήρως ή "Απενεργοποίηση μέχρι αύριο" εάν θέλετε να φορτίσετε γρήγορα τη νύχτα μόνο μία φορά.

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !