Είναι δυνατόν να κάνετε jailbreak το iPhone σας στο iOS 14?.....ειναι η ερώτηση πολλών από εδώ μέσα.
Σήμερα, όχι, αλλά αυτή η μέρα φαίνεται δεν ειναι πολύ μακριά . Όλα δείχνουν να έχει μια μικρή πρόοδο η ομάδα από την πλευρά του εργαλείου Checkra1n, το οποίο είναι ήδη ικανό να κάνει jailbreak στο iOS 13.
Ο Luca Todesco (qwertyoruiop), το κύριο μέλος που ήταν υπεύθυνο για το Checkra1n, ανέβασε μια σημαντική ανακάλυψη στο Twitter σήμερα. Σε ένα πρώτο tweet, έκανε μια αναφορά στο iOS 14 λέγοντας ότι κατάφερε να ριξει και το εμπόδιο του  [iOS] 14, οπότε για να γιορτάσω έχω μια νέα εικόνα στο προφίλ» . Σε ένα δεύτερο tweet, ο Luca απαντά σε έναν από τους συνδρομητές του που τον ρωτάει αν πρόκειται να ανεβάσει ένα βίντεο στο YouTube. Ο Λούκας απαντά «σύντομα» (με εσκεμμένο λάθος, η λέξη «σύντομα», αλλά η κοινότητα το διασκεδάζει ).

Υπήρξαν ήδη πρώιμες ενδείξεις ότι το jailbreak του iOS 14 ήταν πιθανό να έρθει πολύ γρήγορα. Τον περασμένο Ιούνιο, ο Dany Lisiansky, ένα άλλο μέλος του Checkra1n, δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει το Cydia στο iOS 14 beta . Είπε τοτε ότι «πρέπει να γίνουν ακόμη δουλειές» για να προσφερθεί ένα jailbreak στο κοινό. Πρόσθεσε ότι η Apple έχει κάνει προσαρμογές με το iOS 14, εξ ου και ο επιπλέον χρόνος που απαιτείται.

Το Checkra1n βασίζεται στο ελάττωμα υλικού Checkm8, το οποίο τρέχει μέχρι το iPhone X και το οποίο δεν μπορεί να διορθώσει με τιποτα η Apple. Παρά τα προβλήματα η Apple κάνει ό, τι είναι απαραίτητο από την πλευρά του λογισμικού (με το iOS 14 σε αυτήν την περίπτωση) για να αποκλείσει τις μεθόδους. Τα μέλη του Checkra1n πρέπει επομένως να εργαστούν για να παρακάμψουν το μπλοκάρισμα επάνω και στις νέες αλλαγές.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί τα ευχάριστα νέα δεν ειναι μακριά όπως δείχνουν να πράγματα...