Η LG άλλαξε τα σχέδιά της χωρίς να μας ενημερώσει το γιατι. Ο κατασκευαστής ανακοίνωσε αρχικά ότι οι τηλεοράσεις του 2018 θα έχουν δικαίωμα ενημέρωσης για να προσθέσουν υποστήριξη για το HomeKit και το AirPlay 2 της Apple. Αυτό τελικά όμως αυτό δεν θα συμβεί.   
Η ανακοίνωση έγινε στο Twitter με ένα tweet από την LG στο Ηνωμένο Βασίλειο:
«Γεια σας, η LG δεν σχεδιάζει να ενημερώσει τις τηλεοράσεις της πριν από το 2019 σε AirPlay 2 ή HomeKit δυστυχώς. Ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση! " Απλά δείχνει το LG στο tweet του. Ο λόγος για τον οποίο δεν ενημερώθηκαν τελικά οι τηλεοράσεις του 2018 δεν κοινοποιείται.
Η LG ανακοίνωσε αρχικά τον Απρίλιο ότι οι τηλεοράσεις της του 2018 θα έχουν δικαίωμα στα AirPlay 2 και HomeKit έως τον Οκτώβριο του 2020. Ωστόσο,  εβδομάδες μετά την ανακοίνωση, η LG αφαίρεσε τις εγκρίσεις από τα μοντέλα της 2018. στον ιστότοπό της. Ήταν ήδη ανησυχητικό, αλλά ο κατασκευαστής δεν είχε κοινοποιήσει τίποτα δημοσίως. Θα μπορούσε λοιπόν να αναρωτηθεί καποιος αν ήταν λάθος. Δυστυχώς, όμως αυτό δεν ήταν λάθος.
Η υποστήριξη για το AirPlay 2 θα επέτρεπε στους χρήστες να μεταδίδουν βίντεο, μουσική, podcast και άλλα απευθείας από ένα iPhone, iPad ή Mac στην LG TV τους, χωρίς να απαιτείται Apple TV. Με την υποστήριξη του HomeKit, θα μπορούσαν εύκολα να ελέγχουν την ένταση, την πηγή και πολλά άλλα από τις τηλεοράσεις τους χρησιμοποιώντας τη Siri ή την εφαρμογή Home σε iPhone, iPad και Mac.