Το Smart Home Technology Standard από τις Apple, Amazon, Google και Zigbee Alliance θα κυκλοφορήσει το 2021

0


Η Apple, η Amazon και η Google προσχώρησαν στη συμμαχία του Zigbee και ανακοίνωσαν μια νέα
ομάδα εργασίας πέρυσι . Η ομάδα ονομάζεται "Project Connected Home over IP" και εργάζεται για την ανάπτυξη ενός προτύπου συνδεσιμότητας ανοιχτού κώδικα IP με βάση το έξυπνο σπίτι. Τώρα το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο και πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2021. 
Η συμμαχία Zigbee περιλαμβάνει εταιρείες όπως η Signify, IKEA, Legrand, NXP Semiconductors, SmartThings και άλλες. Με το νέο πρότυπο συνδεσιμότητας, τα συστήματα Smart Home θα προσφέρουν αυξημένη συμβατότητα, ασφάλεια και πλατφόρμα ανάπτυξης για τους κατασκευαστές. Η ενημέρωση αναφέρεται σε όλες τις συσκευές που υποστηρίζουν το νέο πρότυπο. Η λίστα περιλαμβάνει φωτισμό και ηλεκτρικές συσκευές όπως λαμπτήρες, χειριστήρια, βύσματα, πρίζες, χειριστήρια HVAC όπως θερμοστάτες μονάδες AC και συστήματα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων αισθητήρων, ανιχνευτών, σκιών παραθύρων κ.λπ.

Το αποθετήριο ανοιχτού κώδικα είναι διαθέσιμο στο GitHub και «επαναλαμβάνει γρήγορα το παγκόσμιο ανοιχτό πρότυπο». Επιπλέον, ο όμιλος έχει διατηρήσει τον τυπικό ανοιχτό κώδικα, έτσι ώστε οι κατασκευαστές και οι καταναλωτές να έχουν πρόσβαση χωρίς καθυστερήσεις. Ξεκίνησε πέρυσι και ο όμιλος έχει τώρα 145 ενεργές εταιρείες-μέλη. Μια σειρά από διαλειτουργικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων μηχανικών προϊόντων και ειδικών μάρκετινγκ, εργάζονται πάνω στο νέο πρότυπο.

Η οικοδόμηση μιας πλατφόρμας και η προσπάθεια συμβατότητας είναι ένα βάρος για τους κατασκευαστές συσκευών. Μόλις κυκλοφορήσουν, μπορούν να επωφεληθούν από το νέο πρότυπο και θα είναι ευκολότερο να κατασκευάσουν νέες συσκευές. Η πιστοποίηση συσκευής θα εισαγάγει ένα μοναδικό σύνολο πρωτοκόλλων δικτύωσης για συσκευές όπως η Siri , η Alexa και το Google Assistant. Επιπλέον, το νέο πρότυπο θα υποστηρίξει επίσης καποια υπάρχοντα όπως το HomeKit της Apple.

Το νέο πρότυπο αναμένεται να βοηθήσει τους καταναλωτές αυτοσχεδιάζοντας έξυπνες οικιακές συσκευές και τον τρόπο που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Οι ρυθμίσεις Smart Home αναμένεται να είναι συμβατές με μεγαλύτερο αριθμό συσκευών και, ταυτόχρονα, ευκολότερη εγκατάσταση.


 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !