Amazon Echo εναντίον Apple HomePod Mini εναντίον Google Nest Audio...Ποιο πρέπει να αγοράσετε;

0

H Apple ανακοίνωσε επιτέλους ένα πιο προσιτό έξυπνο ηχείο με δυνατότητα Siri. Στα 99 $ δολαρια, το HomePod mini βρίσκεται άμεσα απέναντι στο νέο Amazon Echo και το Google Nest Audio

Τώρα έχετε την επιλογή μεταξύ των 100  δολαρίων για το αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Amazon Alexa, το Apple Siri ή το Google Assistant ως έξυπνο βοηθό φωνής. Μέχρι στιγμής, έχουμε δοκιμάσει μόνο το Nest Audio με δυνατότητα Βοηθού Google (και προηγούμενες εκδόσεις των ηχείων Echo και HomePod), αλλά μπορούμε ακόμα να συγκρίνουμε το μέγεθος, τις δυνατότητες και τη δύναμη και των τριών νέων μοντέλων για να δούμε πώς συναγωνίζονται το ένα το άλλο.

Μέγεθος και σχήμα

Προφανώς το "στρογγυλό" είναι το νέο αγαπημένο σχήμα έξυπνου ηχείου, καθώς η Amazon και η Apple το έχουν αγκαλιάσει. Τόσο το HomePod mini όσο και το νέο Amazon Echo είναι σφαιρικά ηχεία, το πρώτο με ύψος 3,5 ίντσες και το τελευταίο με μέγεθος 5,7 ίντσες. Το Nest Audio είναι μεγαλύτερο και από τα δύο, με σχήμα "σαπουνιού" που έχει ύψος 6,9 ίντσες.

Βοηθός φωνής

Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά τις πλατφόρμας μεταξύ των τριών ηχείων. Το HomePod mini χρησιμοποιεί το Siri της Apple, το Amazon Echo χρησιμοποιεί το Alexa του Amazon και το Nest Home χρησιμοποιεί το Google Assistant. Και οι τρεις βοηθοί φωνής είναι χρήσιμοι, αλλά είναι επίσης αμοιβαία αποκλειστικοί εάν έχετε ήδη κολλήσει σε έναν βοηθό φωνής επειδή έχετε άλλα έξυπνα ηχεία ή μιλάτε τακτικά στο τηλέφωνό σας, δεν μπορείτε εύκολα να μεταβείτε σε άλλο βοηθό φωνής και να διατηρήσετε ανέπαφες όλες τις ρυθμίσεις σας σε όλα τα συστήματα. Είναι καλύτερο να κάνετε μια σταθερή επιλογή για τον φωνητικό βοηθό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Εάν είστε μεγάλος χρήστης της Apple, προφανώς το Siri θα είναι προτιμότερο, ενώ ο Βοηθός Google βρίσκεται σε κάθε πρόσφατο smartphone Android. Ωστόσο, τόσο η Alexa όσο και ο Βοηθός Google μπορούν να λειτουργήσουν σε τηλέφωνα Android και iOS, καθώς και σε ορισμένες άλλες συσκευές, οπότε δεν είστε κλειδωμένοι στη Siri εάν έχετε iPhone. Απλώς δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Siri εάν έχετε τηλέφωνο Android ή υπολογιστή με Windows.

Και οι τρεις βοηθοί φωνής λειτουργούν καλά, αν και η Alexa είναι ένα βήμα πίσω από τον Βοηθό της Google και της Siri στην αναγνώριση φυσικής γλώσσας. Γενικά, πρέπει να είστε πιο ακριβείς στα αιτήματά σας προς την Alexa σε σύγκριση με τον Βοηθό της Google και το Siri και αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό, εκτός εάν είστε διατεθειμένοι να συνηθίσετε τη σύνταξη. Από την άλλη πλευρά, η Alexa υποστηρίζει τις περισσότερες δεξιότητες τρίτων από τους τρεις βοηθούς φωνής, αν και οι περισσότερες δεξιότητες τρίτων μερών μοιάζουν περισσότερο με καινοτομίες από τις λειτουργίες που πρέπει να χρησιμοποιηθούν.

Έξυπνος οικιακός έλεγχος

Η Alexa έχει ένα ελαφρύ πλεονέκτημα όσον αφορά τον αριθμό των υποστηριζόμενων έξυπνων οικιακών συσκευών , αλλά σχεδόν όλες οι μεγάλες μάρκες συνεργάζονται τόσο με την Alexa όσο και με τον Βοηθό Google. Εάν δεν είναι άγνωστα,  τα έξυπνα φώτα σας μπορείτε να υποθέσετε με ασφάλεια ότι θα λειτουργήσουν και με τα δύο.

Το Siri είναι λίγο πιο περιορισμένο, επειδή λειτουργεί μέσω του οικοσυστήματος HomeKit της Apple. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναζητήσετε έξυπνες οικιακές συσκευές που έχουν συγκεκριμένα το HomeKit . Υπάρχουν λιγότερες επιλογές, αλλά τα περισσότερα μεγάλα ονόματα υπάρχουν στη λίστα. Απλώς να γνωρίζετε ότι οι επιλογές σας στο HomePod mini μπορεί να είναι πιο περιορισμένες από αυτές που θα ήταν στο Echo ή Nest Audio.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα το τελευταίο Amazon Echo ή το HomePod mini, αλλά μπορούμε να δούμε τα στοιχεία και τις δυνατότητές τους και τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδουν μουσική. Μπορείτε να ακούσετε μουσική σε οποιοδήποτε έξυπνο ηχείο ζητώντας το απλώς, αλλά το καθένα ποικίλλει στις υπηρεσίες από τις οποίες μπορεί να μεταδώσει στη ροή και ακριβώς από τι μπορείτε να παίξετε μέσω αυτής. Η Alexa συνεργάζεται με το Amazon Music, το Apple Music, το Spotify, το SiriusXM το Audible και το TuneIn. Ο Βοηθός Google συνεργάζεται με τη Μουσική YouTube, τη Μουσική Google Play, το Spotify, το SiriusXM, το Pandora, το Deezer και το iHeartRadio. Το Siri συνεργάζεται με την Apple Music, μαζί με το iHeartRadio, το Radio.com και το TuneIn.

Εάν η αγαπημένη σας υπηρεσία ροής δεν περιλαμβάνεται, και τα τρία ηχεία υποστηρίζουν επίσης Bluetooth, ώστε να μπορείτε να κάνετε ροή απευθείας από το τηλέφωνό σας. Το Nest Audio περιλαμβάνει το Google Cast, ώστε να μπορείτε επίσης να κάνετε ροή μέσω Wi-Fi από εφαρμογές συμβατές με το Google Cast. Ομοίως, το HomePod mini υποστηρίζει το Apple AirPlay 2, ώστε να μπορείτε να κάνετε streaming μουσικής από οποιαδήποτε εφαρμογή συμβατή με το AirPlay.

Amazon Echo (4ης γενιάς)

Από την πλευρά του υλικού, το Amazon Echo διαθέτει γούφερ 3 ιντσών και διπλά tweeter 0,8 ιντσών μπροστά. Το Nest Audio χρησιμοποιεί γούφερ 3 ιντσών και tweeter 0,75 ιντσών. Το HomePod mini χρησιμοποιεί ένα μόνο πρόγραμμα οδήγησης πλήρους εμβέλειας και δύο παθητικά ηχεία.

Το Nest Audio μας εντυπωσίασε με την απόδοσή του, όπως και το Amazon Echo τρίτης γενιάς , το οποίο χρησιμοποιεί παρόμοια προγράμματα οδήγησης με το νέο. Δεν μπορούμε να πάρουμε μια απόφαση σχετικά με το ποιος ομιλητής ακούγεται καλύτερα μέχρι να ακούσουμε και τα τρία.

Πραγματοποίηση κλήσεων

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τηλεφωνικές κλήσεις με το Amazon Echo και το Google Nest Mini. Η Alexa σάς επιτρέπει να καλέσετε φίλους και μέλη της οικογένειας που κατέχουν επίσης συσκευές το Amazon Echo ή έχουν την εφαρμογή Alexa στο τηλέφωνό τους, ενώ ο Βοηθός Google υποστηρίζει φωνητική συνομιλία με τις επαφές σας μέσω του Google Duo. Το HomePod mini είναι λίγο πιο περιορισμένο, απαιτώντας από το iPhone σας να πραγματοποιεί κλήσεις. Διαθέτει επίσης τη νέα δυνατότητα Intercom της Apple για συνομιλία με άλλες συσκευές της Apple στο σπίτι σας, αλλά όχι πολύ περισσότερο με τον τρόπο επικοινωνίας.

Apple HomePod Mini

Τιμή

Και τα τρία ηχεία είναι στα 99 $ δολαρια. Ωστόσο, είναι μόνο τμήματα εναλλακτικής των μεγαλύτερων έξυπνων ηχείων. Το Amazon Echo έχει μια μικρότερη έκδοση, το Echo Dot των 50 $ δολαρίων , μαζί με μια μεγαλύτερη έκδοση, το Echo Studio των 199 $ . Το Nest Audio είναι επίσης ανάμεσα στα μικρότερα 40 $ Google Nest Mini και το μεγαλύτερο, 300 $ Google Home Max . Το HomePod mini έχει μόνο μια μεγαλύτερη έκδοση, το $ 300 HomePod.

Ποιο ειναι το καλυτερο?

Για αυτό, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να βάλουμε και τα τρία έξυπνα ηχεία απεναντη στις δοκιμές με την Amazon να είναι πρώτη στην προτίμηση του κόσμου...



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !